Φίλοι, ηλεκτρονική ψηφοφορία και μαραθώνιος

10 Σεπτεμβρίου 2017 / TAGS:

Στον απόηχο των συνεντεύξεων που δίνω ως υποψήφιος αρχηγός για το νέο προοδευτικό Κίνημα, όλοι με ρωτούν αν θα μπορούν να ψηφίσουν και οι φίλοι, αν θα υπάρξει και ηλεκτρονική ψηφοφορία και αν είναι τελεσίδικο ότι οι εκλογές θα γίνουν 5 Νοέμβρη και η επαναληπτική εκλογή 12 Νοέμβρη.
Να πω λοιπόν σε όλους:

Ναι, όλοι μπορούν να ψηφίσουν. Και αυτοί που θέλουν να γίνουν μέλη και οι φίλοι. Με δύο ευρώ και την ταυτότητά τους. Και ο Νίκος Αλιβιζάτος εγγυάται ότι οι κατάλογοι των φίλων θα καταστραφούν και δεν θα χρησιμοποιηθούν για το γνωστό κομματικό φακέλωμα.

Οι πολίτες θα μπορούν να ψηφίσουν με δύο τρόπους. Στις κλασικές κάλπες που θα είναι ηλεκτρονικά συνδεδεμένες – για να μην μπορεί κάποιος να ψηφίσει και να ξαναψηφίσει – και εξ αποστάσεως από τον υπολογιστή τους. Ετσι θα ψηφίσουν και όσοι έχουν φύγει τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό.

Όσο για τις ημερομηνίες, για τις 5 Νοέμβρη δεν υπάρχουν αντιρρήσεις, αρκεί να κλείσουν και όλα τα τεχνικά θέματα, μην την πάθουμε σαν τη ΝΔ. Στις 12 του Νοέμβρη όμως δεν μπορούν να γίνουν οι επαναληπτικές εκλογές. Τότε είναι ο μεγάλος μαραθώνιος της Αθήνας. Όλοι τρέχουμε. Και όσοι δεν τρέχουμε παρακολουθούμε και εμψυχώνουμε αυτούς που τρέχουν. Η πόλη είναι κομμένη στα δύο και τα ΜΜΜ στη μισή Αθήνα δεν κινούνται. Αυτό, λοιπόν, είναι ένα λαθάκι που ελπίζω τις επόμενες ημέρες να διορθωθεί.

Κατά τα άλλα ο αγώνας για το μεγάλο και καλό ξεκίνησε (όπως ξεκίνησαν και οι προπονήσεις για τον μαραθώνιο).

Σήμερα, Κυριακή (10.9) στις 6.30 το απόγευμα μιλάω στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, στο αμφιθέατρο του 9.84.

Θα τα πούμε εκεί.

Επιστροφή