Η Ευρώπη πρέπει να κάνει δυναμική επανεκκίνηση

7 Φεβρουαρίου 2018 / TAGS:

Γεύμα στον Σταύρο Θεοδωράκη, παρέθεσε ο Γάλλος πρέσβης, Κριστόφ Σαντεπί, στην πρεσβευτική κατοικία στην Αθήνα.

Οι δύο άντρες συζήτησαν διεξοδικά για τα επίκαιρα πολιτικά θέματα της Ελλάδας και της Γαλλίας. Ο Σταύρος τον ενημέρωσε για όλα αυτά που συμβαίνουν με αφορμή το Μακεδονικό και εξήγησε αναλυτικά στον Γάλλο πρέσβη την πρότασή του για μια συμφωνία που θα είναι επωφελής για Ελλάδα και ΠΓΔΜ, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή και τελικά για την Ευρώπη. Προερχόμενος από μια περιοδεία στην Θεσσαλονίκη, ο Σταύρος είπε ότι στη βόρεια Ελλάδα επικρατεί κλίμα συνεργασίας με τους γείτονες και όχι συγκρουσιακή διάθεση.

Θεοδωράκης και Σαντεπί συζήτησαν για το ΝΑΤΟ και τις σχέσεις μας με την Τουρκία. Ο πρέσβης τον ενημέρωσε για τη θέση του Προέδρου Μακρόν σε σχέση με τις τελευταίες πολεμικές επιχειρήσεις των Τούρκων στα εδάφη της Συρίας και ο Σταύρος εξήγησε γιατί τον ανησυχεί η συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του τόνισε ότι η ΕΕ θα πρέπει να βρει νέους τρόπους να κρατήσει την Τουρκία στον δρόμο της Ευρώπης.

Ο Σταύρος μίλησε για τους κουρασμένους πολίτες της Ευρώπης και τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας μίας νέας ομάδας στο ευρωκοινοβούλιο, θέση που στηρίζει και ο πρόεδρος Μακρόν. Η Ευρώπη, συμφώνησαν οι δύο άντρες, πρέπει να κάνει δυναμική επανεκκίνηση, καθώς ο τρόπος που λειτουργεί σήμερα ανήκει σε μία άλλη εποχή.

Το μενού, όπως ήταν φυσικό, ήταν βασισμένο στη γαλλική κουζίνα, μανιταρόσουπα για πρώτο, ψάρι με κους κους και κάππαρη για δεύτερο, κρεμ μπριλέ για επιδόρπιο και γαλλικός καφές. Και όλα αυτά συνοδεία λευκού γαλλικού κρασιού.

Επιστροφή