Ερχόμαστε να ενώσουμε τους προοδευτικούς πολίτες

7 Σεπτεμβρίου 2017 / TAGS:

«Η χώρα έχει ανάγκη να σταθεροποιηθεί. Το παλιό πολιτικό σύστημα είναι ασταθές, άρα χρειάζεται ένα προοδευτικό κέντρο. Η επιλογή του ηγέτη της Δημοκρατικής Κεντρώας Προοδευτικής Παράταξης θα βοηθήσει στη σταθεροποίηση της χώρας». Αυτό τόνισε από τη Λαμία, πρώτο σταθμό της περιοδείας του, ο Σταύρος την Τετάρτη, σε συνεντεύξεις που παραχώρησε στην Βούλα Έλληνα στο ραδιόφωνο του Lamia fm και τον Γιώργο Στεργιόπουλο στο ΕΝΑ TV Λαμίας. Ο Σταύρος απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους πολίτες που δε θέλουν να ενταχθούν ούτε στη συντηρητική Δεξιά, ούτε στη λαϊκιστική Αριστερά. «Ούτε με το συντηρητισμό της Νέας Δημοκρατίας ούτε με το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ», είναι το μήνυμα του Σταύρου, ο οποίος απευθύνεται σε «κεντροαριστερούς, σοσιαλδημοκράτες, φιλελεύθερους, κεντρώους, οικολόγους. Όλοι τους έχουν θέση στο νέο φορέα», διευκρίνισε.

Ο Σταύρος τόνισε την ανάγκη να ψηφίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός πολιτών και, φυσικά, τα παιδιά που έφυγαν στο εξωτερικό. «Πλέον είμαστε στο ’17. Υπάρχει η δυνατότητα να ψηφίζουν και οι Έλληνες που σηκώνουν την ελληνική σημαία στο εξωτερικό και αύριο τους θέλουμε πίσω» τόνισε. Τάχθηκε υπέρ του περιορισμού στις θητείες όσων κατέχουν πολιτικά αξιώματα, ενώ χαρακτήρισε την εξουσία μια σκυτάλη την οποία κάποιοι θεωρούν μαγκούρα. «Ένας πολιτικός πρέπει να μπαίνει, να δημιουργεί, να προτείνει, να κυβερνά εάν ο λαός αποφασίσει να κυβερνά και να φεύγει, να αποσύρεται, να δίνει την ευθύνη στον επόμενο. Είναι μια σκυτάλη η εξουσία, αλλά κάποιοι θεωρούν ότι είναι μια μαγκούρα, την οποία πρέπει να χρησιμοποιούν συνεχώς και συνεχώς», είπε χαρακτηριστικά. Ως προς την απόφαση συμμετοχής του στις διαδικασίες για το νέο κόμμα, διευκρίνισε ότι αυτή πάρθηκε από τη στιγμή που έφυγε από το τραπέζι η συζήτηση για ενσωμάτωση στη ΔΗΣΥ και άνοιξε εκείνη για τη δημιουργία ενός πραγματικά νέου, προοδευτικού φορέα.

Όσο για τον εκλογικό στόχο, ο Σταύρος δε φοβήθηκε να βάλει τον πήχη ψηλά. «Ο εκλογικός στόχος μπορεί να είναι το 15%, ποσοστό απολύτως εφικτό. Εφόσον η ψηφοφορία για την ηγεσία συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό πολιτών, θα υπάρξει μια δημοσκοπική εκτίναξη σε διψήφιο ποσοστό», εξήγησε και μίλησε για την προοπτική για το μέλλον. «Εάν δεν κάνει η Ελλάδα βήματα στα επόμενο διάστημα, τα παιδιά μας θα συζητούν για μνημόνια. Πρέπει να καταργηθεί το κομματικό κράτος και χρειαζόμαστε ένα κόμμα της λογικής. Ερχόμαστε με διάθεση να ενώσουμε το κέντρο, να ενώσουμε τους δημοκρατικούς πολίτες, να το δυναμώσουμε, να αναλάβουμε μέρος της διακυβέρνησης ώστε να βελτιώσουμε τη ζωή των ανθρώπων. Είμαστε ένα κυβερνητικό κόμμα».

Φωτογραφία: Θοδωρής Μανωλόπουλος

Επιστροφή