Επανεκκινούμε τις μηχανές στο φουλ

2 Ιουλίου 2018 / TAGS:

Για την επόμενη μέρα του Ποταμιού μετά την απεμπλοκή του από το Κίνημα Αλλαγής, μίλησε ο Σταύρος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100.3 και τον Παύλο Τσίμα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Tώρα Ποτάμι δυνατό και ενωμένο. Είμαστε εδώ για να κάνουμε μια προσπάθεια, από σήμερα, να ακουστούν ξανά έντονα οι θέσεις και οι αρχές μας. Αυτή η απόφαση είναι καλή και για το Ποτάμι και για το Κίνημα Αλλαγής. Από εδώ και πέρα πρέπει να αναλωθούμε και οι δύο στην προσπάθειά μας για μια καλύτερη διακυβέρνηση και όχι σε μικρά και μεγάλα εσωτερικά καβγαδάκια».

Ο Σταύρος ανέφερε πως οι διαφωνίες για το Μακεδονικό ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» και πρόσθεσε πως «έγιναν λάθη. Στην πολιτική δεν υπάρχει κάποιο μάνιουαλ που κάθε μέρα σου δείχνει να κάνεις μια διατεταγμένη κίνηση. Υπήρξαν κινήσεις και με δική μας ευθύνη και από την απέναντι πλευρά που τελικά δεν έδωσαν την ώθηση που θα θέλαμε στο εγχείρημα του Κινήματος Αλλαγής». Σημείωσε, δε, πως η απόφαση να αποχωρήσει το Ποτάμι από το Κίνημα Αλλαγής «ήταν μια δύσκολη και καθόλου ευχάριστη απόφαση με την έννοια ότι είχαμε επενδύσει πολλά στο Κίνημα Αλλαγής».

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Σταύρος για άλλη μια φορά επεσήμανε ότι πρόκειται για κυβερνητική προπαγάνδα. «Η κυβερνητική προπαγάνδα αρέσκεται να λέει αυτές τις μέρες ότι η δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει μέχρι το Ποτάμι. Ψέματα! Δεν θα στηρίξουμε αυτή την κυβέρνηση. Δεν αλλάζουμε έδρανα σε αυτή τη Βουλή» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για το «restart» που κάνει το Ποτάμι, ο Σταύρος τόνισε ότι «αν και δεν το είχαμε παύσει ποτέ το μηχάνημα, η αλήθεια είναι ότι αυτός ο όρος ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Πρέπει να επανεκκινήσουμε τις μηχανές στο φουλ για όλα τα σημαντικά πράγματα που θέτουμε».

Έκανε, δε, λόγο για τις προτεραιότητες που πρέπει να έχει η επόμενη κυβέρνηση αναφερόμενος στην ανάγκη αλλαγής του εκλογικού νόμου και της απλής αναλογικής. «Η απλή αναλογική ηχεί καλά στα αυτιά κάποιου κόσμου, αλλά μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες σε ένα διχαστικό πολωτικό κλίμα, όπως είναι αυτό που υπάρχει στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά. Ενώ, αναφερόμενος στον ρόλο που μπορεί να παίξει το Ποτάμι στην επόμενη μέρα, είπε ότι «το Ποτάμι είναι μία δύναμη που μπορεί να βοηθήσει να γείρει η πλάστιγγα προς τη σωστή κατεύθυνση. Θέλουμε μία φιλελεύθερη δύναμη με μεταρρυθμιστική ορμή και σύγχρονες αντιλήψεις για τα πράγματα, γιατί το πρόβλημα της χώρας, εκτός των άλλων, είναι ότι δεν συγχρονίζεται με τα βήματα της υπόλοιπης Ευρώπης».

Επιστροφή