Εμείς τολμάμε να μιλάμε και για τον Πετσίτη και για την Novartis

16 Απριλίου 2019 / TAGS:

«Κάνει λάθος ο κ. Τσίπρας να συνδέει ένα πατριωτικό θέμα με τους κομματικούς του σχεδιασμούς», είπε ο Σταύρος απαντώντας στην αναφορά του πρωθυπουργού στη χθεσινή συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 πως η συμφωνία των Πρεσπών ήταν η ευκαιρία για αναδόμηση του πολιτικού σκηνικού.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τον Παύλο Τσίμα, υπογράμμισε ότι η σύμφωνη γνώμη του Ποταμιού για την επέκταση της επιρροής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην Βαλκανική, δεν είναι λευκή επιταγή στον κ. Τσίπρα. «Δεν υποστέλλουμε τη δική μας προοδευτική σημαία επειδή τώρα ο κ. Τσίπρας θυμήθηκε να είναι προοδευτικός, έπειτα από πέντε χρόνια σύμπραξης με τον κ. Καμμένο», δήλωσε.

Ο Σταύρος εξέφρασε την πεποίθηση ότι, παρά την προσπάθεια των δύο μεγάλων κομμάτων να κάνουν μία «εσωτερική κουβέντα μόνο με σκανδαλολογία», το Μάιο θα δοθεί η δυνατότητα συζήτησης και για τα ευρωπαϊκά θέματα. «Στις ευρωεκλογές», τόνισε, «ο κόσμος δεν θα ψηφίσει με τη σκέψη στο παρελθόν, αλλά με τη σκέψη στο μέλλον που μπορούμε να έχουμε σε μία ενωμένη Ευρώπη».

Αναφερόμενος στη σκανδαλολογία που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό, παρατήρησε πως «οι πολιτικοί τοποθετούνται απέναντι στα σκάνδαλα σε σχέση με το πόσο μπορούν να ενοχοποιήσουν τους αντιπάλους τους». Για την υπόθεση Novartis είπε, πως οι μεν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βιάζονται να αθωώσουν, ο δε ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει «με ελλειματική τροφή αφού δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία από τη δικαιοσύνη». Με αφορμή την υπόθεση Πετσίτη σημείωσε επίσης πως «υπάρχει πρόβλημα απόδοσης της δικαιοσύνης στους χρόνους που πρέπει».

Επισήμανε επίσης πως πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να ασχολείται η δικαιοσύνη με τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος με βάση το χρήμα και επανέλαβε την πρόταση του Ποταμιού στη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, η άρση ασυλίας των βουλευτών να αποφασίζεται από δικαστικά συμβούλια και όχι από τη βουλή. «Αντί να πετροβολάει ο ένας τα σκάνδαλα του άλλου, να προσπαθούμε να τα διαλευκάνουμε», τόνισε.

Δείτε τα tweets:

Ακούστε τη συνέντευξη:

Επιστροφή