Κείμενα

Η Ελλάδα πρωταγωνιστής και όχι ουραγός των εξελίξεων στην Ευρώπη

28 Σεπτεμβρίου 2017 / TAGS:

«Η Ευρώπη είναι σε αναζήτηση ενός νέου δρόμου και εμείς σε αυτή την αναζήτηση πρέπει να είμαστε παρόντες. Οι Έλληνες πρέπει να είμαστε παρόντες, όχι ουραγοί αλλά πρωταγωνιστές». Αυτό δήλωσε ο Σταύρος από τις Βρυξέλλες όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Ο Σταύρος επεσήμανε την αναγκαιότητα η Ελλάδα να είναι πρωταγωνίστρια στη νέα αυτή Ευρώπη που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται και δήλωσε αποφασισμένος να είναι παρών στα κέντρα των αποφάσεων προς όφελος της Ελλάδας.

Νωρίτερα ο Σταύρος μίλησε για τη νέα Ευρώπη που θέλει, σε εκδήλωση με τίτλο: «Η θέση της Ελλάδας στο μέλλον της Ευρώπης». Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οργάνωσε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος και η oμάδα «Μεταρρυθμίσεις και Ανάπτυξη στην Ελλάδα». Κεντρικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής και Συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή Παναγιώτης Λιαργκόβας. Στην παρέμβασή του, ο Σταύρος τόνισε ότι οι Έλληνες πολιτικοί είναι κατά διαστήματα φιλοευρωπαίοι αλλά δεν νιώθουν Ευρωπαίοι. Αυτό, όπως είπε, δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα γιατί έχει ως αποτέλεσμα ο ελληνικός λαός, ακόμα και σήμερα μετά από τόσα χρόνια, να μην ξεχωρίζει ποια είναι τα οφέλη που έχει από μια ευρωπαϊκή ταυτότητα.

Ο Σταύρος , στο πλαίσιο των επαφών του στην βελγική πρωτεύουσα, συναντήθηκε με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, με τον οποίο συζήτησε την ανάγκη να επιταχυνθεί η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που, ναι μεν ψηφίζονται από την εκάστοτε Βουλή στη χώρα μας, αλλά τελικά μένουν στις καλένδες.

Για την προσφυγική κρίση και την ανάγκη να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο η ελεύθερη διακίνηση των ανθρώπων και η Ευρώπη να μην καταλήξει με κλειστά εθνικά σύνορα συζήτησε ο Σταύρος με τον Επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Τέλος, είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα. Οι δύο άντρες συνομίλησαν για την προσπάθεια που γίνεται στη χώρα για τη σύσταση του νέου φορέα του κέντρου, για τις γερμανικές εκλογές αλλά και για τις προτάσεις Μακρόν για την ανασύσταση της Ευρώπης.

Τον Σταύρο συνόδευαν στις συναντήσεις του οι ευρωβουλευτές του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος και Γιώργος Γραμματικάκης,​ ο βουλευτής του κινήματος Σπύρος Δανέλλης​ και η υπεύθυνη διεθνών σχέσεων Οντίν Λιναρδάτου.

Δείτε παρακάτω φωτογραφικό υλικό από τη διήμερη περιοδεία του Σταύρου στις Βρυξέλλες:

Φωτογραφίες : Θοδωρής Μανωλόπουλος

Επιστροφή