Η Ελλάδα έχει πληρώσει ακριβά την πολιτική σχολή του όχι σε όλα

15 Οκτωβρίου 2017 / TAGS:

«Πάμε να φτιάξουμε μια μεγάλη παράταξη. Η παράταξη που ίδρυσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος χωρά και τους φιλελεύθερους και τους σοσιαλδημοκράτες και τους κεντρώους και τους οικολόγους. Κανένας που έχει αγωνιστεί για αυτό το χώρο δεν θα ήθελε κάποια άλλη εξέλιξη. Αν ήταν να παραμείνει ο καθένας μας στο στενό «ιδεολογικό του κουστούμι», θα έπρεπε να μείνει στη δική του κομματική φωλιά» σημείωσε ο Σταύρος σε συνέντευξή του στο ASTRA TV στους δημοσιογράφους Εύα Ράπτη και Δημήτρη Μαρέδη.

 

Ο Σταύρος ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρει «να διαδεχθεί την κυρία Γεννηματά στην προεδρία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης», ενώ τόνισε ότι πρέπει να σταματήσουμε «να  επικεντρωνόμαστε σε μια συζήτηση εξέλιξης των υπαρχόντων κομμάτων» και να συζητήσουμε ουσιαστικά για το νέο ενιαίο πολιτικό φορέα που είναι στα σκαριά. Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εξέλιξη της εκλογικής μάχης τονίζοντας ότι αν ψηφίσουν πάνω από 200.000 πολίτες σε αυτή τη διαδικασία, αν δηλαδή «ψηφίσει η κοινωνία, και όχι οι μηχανισμοί, βλέπω τον εαυτό μου πρώτο» καθώς, όπως είπε, «μπορεί να εκπροσωπήσει τη νέα πολιτική απαίτηση των Ελλήνων, που είναι τολμηρές λύσεις και γρήγορες λύσεις».

 

Ως προς το στίγμα που έχει αφήσει στην πολιτική του διαδρομή μέχρι σήμερα ο Σταύρος σημείωσε ότι πάντα προσπαθούσε να δίνει λύσεις στα προβλήματα της χώρας και όχι να τα συγκαλύπτει ή να κρύβεται. «Η Ελλάδα έχει γνωρίσει δύο ειδών πολιτικούς. Αυτούς που κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί -και είναι πολλοί και στην Αριστερά και στη Δεξιά και στο Κέντρο- και αυτούς -που είναι πολύ λιγότεροι- που προσπαθούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα της χώρας, τη στιγμή που εμφανίζονται. Νομίζω ότι επαξίως εκπροσωπώ τη δεύτερη μικρότερη κατηγορία. Λύσεις και όχι συγκάλυψη των προβλημάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών τόνισε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα της περιόδου. «Δεν κατεβαίνουμε στην πολιτική για να κάνουμε το χόμπι μας. Κατεβαίνουμε στην πολιτική για να αλλάξουμε τα πράγματα. Κατεβαίνουμε στην πολιτική για να κυβερνήσουμε. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν θα αφήσουμε καμία χαραμάδα να μείνει η χώρα ακυβέρνητη μετά τις εκλογές του 2019. Άρα θα είμαστε προετοιμασμένοι το 2019 με τις συγκεκριμένες δικές μας προτάσεις, τις προτεραιότητές μας, να διαπραγματευτούμε με αυτόν που θα κερδίσει τις εκλογές για το τι πρέπει να γίνει στη χώρα. Καμία συμφωνία δεν είναι δεδομένη, αλλά αλίμονο αν ξεκινάς από το «όχι σε όλα». Το έχουμε πληρώσει ακριβά στη χώρα και εγώ δεν είμαι αυτής της σχολής» ξεκαθάρισε.

 

Ο Σταύρος για μια ακόμη φορά ξεκαθάρισε ότι δεν επιτίθεται στην κυρία Γεννηματά αλλά έχει μια φυσιολογική πολιτική αντιπαράθεση στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου. Όπως είπε: «επιτίθομαι σε αυτούς που έχουν τη διακυβέρνηση της χώρας. Ο στόχος μου είναι οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Προσπαθώ να αλλάξω την πολιτική τους, να αλλάξω τα μυαλά τους. Να διορθώσω έστω ό,τι μπορώ. Αυτό είναι το καθήκον ενός πολιτικού. Δεν πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα έρθει ένας πρωθυπουργός που θα διορθώσει με μιας όλη τη δυστυχία. Ό,τι μπορούμε σήμερα να περισώσουμε, προσπαθούμε να το περισώσουμε. Από εκεί και πέρα προφανώς, καθώς είμαστε δύο αρχηγοί από δύο κοινοβουλευτικά κόμματα, και οι επικρατέστεροι υποψήφιοι, δεν μπορεί παρά να έχουμε και μια αντιπαράθεση σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο».

Τέλος ο Σταύρος άσκησε κριτική στον Πρωθυπουργό επισημαίνοντας ότι πρέπει να περάσει από μία περίοδο αυτοκάθαρσης. «Η μόνη του λύση είναι να παραδεχτεί τα ψέματα του. Αυτό ζητώ από τον κ. Τσίπρα, γιατί πρέπει να πάμε σε μια πολιτική άλλης ποιότητας που δε θα περιλαμβάνει απάτες, αυταπάτες και δημαγωγίες» σημείωσε.

Δείτε εδώ τη συνέντευξη:

https://www.youtube.com/watch?v=P1JXM0fAUbw

Επιστροφή