Εκπλήσσομαι για την αγάπη που δείχνουν κάποιοι άνθρωποι στην εξουσία

1 Μαρτίου 2018 / TAGS:

Για “ένδεια ανθρώπων που μπορούν να διαχειριστούν σημαντικές υποθέσεις” έκανε λόγο ο Σταύρος σχολιάζοντας τον, “μικρής έκτασης” όπως τον χαρακτήρισε, ανασχηματισμό της κυβέρνησης στη διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό FOCUS Θεσσαλονίκης και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Βενιέρη. Οπως είπε «υπάλληλοι ενός κομματικού συστήματος κάποια στιγμή έρχονται να υπηρετήσουν δημόσιες υποθέσεις» συμπληρώνοντας ότι «οι δεξαμενές για τα υπουργεία, οι δεξαμενές για τις θέσεις ευθύνης πρέπει να είναι η πραγματική κοινωνία, που ξέρουν να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα και το έχουν αποδείξει.

Αν με έβαζες να φτιάξω ένα υπουργικό συμβούλιο ο κορμός του δεν θα ήταν οι κομματικοί υπάλληλοι του Ποταμιού ή του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα ή της ΝΔ προχθές. Θα ήταν άνθρωποι από την πραγματική ζωή. Από την πραγματική κοινωνία που ξέρουν να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα και το έχουν αποδείξει” τόνισε.

Αναφερόμενος στην ένταξη του Φώτη Κουβέλη στο νέο κυβερνητικό σχήμα ο Σταύρος τόνισε πως είναι δικαίωμα του καθενός να δίνει ένα ρόλο στη ζωή του προσθέτοντας όμως ότι «αυτό που με προβληματίζει σαν προοδευτικό πολίτη είναι πως μπορεί να δεχθεί ένα άνθρωπος αυτή τη χρονική συγκυρία να είναι αναπληρωτής του κ. Καμμένου. Και αυτός ο άνθρωπος να προέρχεται από την αριστερά, να έχει στο παρελθόν επιτεθεί στον εθνικολαϊκισμό και στο ψεκασμένο σύστημα που εκπροσωπεί ο κ.Καμμένος» και συμπλήρωσε με νόημα «εκπλήσσομαι για την αγάπη που δείχνουν κάποιοι άνθρωποι στην εξουσία και δεν μπορούν να την αρνηθούν ακόμη και όταν γίνονται αναπληρωτές ενός υπουργού όπως ο κ. Καμμένος».

Για τις αρνητικές αναφορές που είχαν κάνει στο παρελθόν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τον κ.Κουβέλη είπε πως «ήταν μέσα στην στρατηγική να μεγαλώσει αυτός ο χώρος. Να στιγματίζει ως διαβόλους ότι δεν ήταν δικός τους. Τώρα τα φέρνει ο καιρός ανάποδα και συνεργάζονται με αυτούς τους ανθρώπους».

Σε ερώτηση για το πότε προβλέπει εκλογές ανέφερε: Προφανώς στην Ελλάδα ζεις, κι αν πέσει κάτι ή αποκαλυφθεί κάτι φοβερό μπορεί να το κάνει αλλά αφού μιλάμε για σχεδιασμούς, γιατί αυτοί αυτό λέει ότι έχει σχεδιασμό, ο σχεδιασμός του Τσίπρα είναι να εξαντλήσει 4ετία Γι αυτό θα πρέπει να ηρεμήσουμε όλοι και να μιλάμε επί πραγματικών γεγονότων και όχι αυτά που ο καθένας φαντασιώνεται. Ποια γεγονότα μαρτυρούν ότι ο Τσίπρας πάει σε εκλογές; Κι αν θέλετε, δεν είμαι του τζόγου-δεν το κάνω, προσκαλέστε κάποιον από αυτούς να σας πει και να στοιχιματίσει ότι αυτή τη φορά λέει αλήθεια. Τώρα θα γίνουν εκλογές; Ο κ.Τσίπρας δεν σκέφτεται εκλογές μέσα στο ’18” προέβλεψε και επέκρινε τα στελεχη της αντιπολίτευσης που διαρκώς προβλέπουν εκλογές. “Ας μην παραμυθιάζουμε τον κόσμο. Να δούμε πόσο μακριά θα πάει, αν θα το κάνει μαζί με τις ευρωεκλογές, εάν θα το κάνει σε κάποια άλλη χρονική συγκυρία δεν ξέρω αλλά δεν μπορώ να μπαίνω πια σε αυτή την ιστορία, κάθε τρεις μήνες να λέμε ότι θα γίνουν εκλογές αύριο γιατί δεν θέλω να εξαπατώ τον κόσμο”τόνισε .

Ερωτώμενος για τη μεταγραφή της Κατερίνας Μάρκου στη ΝΔ, ο Σταύρος έκανε λόγο για ακραίο δείγμα αμοραλισμού που συγγενεύει με την απόλυτη διαφθορά της πολιτικής. Ενα από τα χειρότερα δείγματα αμοραλισμού είναι να πουλάς τους ψηφοφόρους σου. Είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις. Σε εξέλεξαν υπό ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, υπό έναν συγκεκριμένο αρχηγό, υπό ένα συγκεκριμένο σχέδιο για τη χώρα και για να εξασφαλίσεις μια θεσούλα στο μέλλον πουλάς τους ψηφοφόρους σου” τόνισε.

Μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ ο Σταύρος έστρεψε την προσοχή προς τον Τουρκία που έχει αναπτύξει επιθετική στρατηγική λέγοντας πως το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι η συμπεριφορά του Ερντογάν. Συμπλήρωσε μάλιστα πως «θα πρέπει να διδαχθούμε από τους μεγάλους ηγέτες του παρελθόντος, όπως τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Κάνω συμμαχίες με αυτούς που μπορώ σήμερα να ελέγξω για να αντιμετωπίσω τους μεγάλους κινδύνους. Ο μεγάλος κίνδυνος φαίνεται να εμφανίζεται στα Ανατολικά μας σύνορα». Και κατέληξε σχετικά «είμαι υπέρ και το λέω ξεκάθαρα της επίλυσης του προβλήματος στα βόρεια σύνορά μας γιατί εκτός όλων των άλλων δε θέλω τα Σκόπια να πάνε ολοκληρωτικά στην αγκαλιά της Τουρκίας» είπε χαρακτηριστικά.

Ακούστε το απόσπασμα της συνέντευξης:

Επιστροφή