Η ΕΕ πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα απέναντι στον Ερντογάν

23 Μαρτίου 2018 / TAGS:

Την αναγκαιότητα οι Ευρωπαίοι ηγέτες να δείξουν αποφασιστικότητα απέναντι στη στάση που τηρεί ο Ταγίπ Ερντογάν σε σχέση με την Ελλάδα επεσήμανε ο Σταύρος σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Αντ1 Δυτικής Κρήτης και τον Αντώνη Νομικό. Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι Ευρωπαίοι προσπαθούν, αλλά οι δηλώσεις απλώς δεν βγάζουν αποτέλεσμα. «Πρέπει να οικοδομήσουμε ως Ευρωπαίοι μία σχέση με τους Τούρκους. Από τη μια να δείξουμε αποφασιστικότητα και να καταλάβει ο Ερντογάν ότι δεν μπορεί να παίζει με όλα τα ζητήματα, από την άλλη δεν μπορούμε να ζήσουμε σε μία συνεχή αντιπαλότητα με τους γείτονές μας» τόνισε. Μάλιστα επεσήμανε το γεγονός ότι ο τούρκος πρόεδρος χρησιμοποιεί ως «όπλο» τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται στην Τουρκία «απειλώντας» ότι θα τους στείλει στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας, με ό,τι αυτό σημαίνει. «Εμείς πρέπει να κυριαρχήσουμε στην περιοχή με βάση τον πολιτισμό μας και την οικονομία μας. Αυτά είναι τα όπλα της Ελλάδας» πρόσθεσε ο Σταύρος και επεσήμανε ότι «θα πρέπει ήρεμα και προσεκτικά να υπερασπίσουμε τα πατριωτικά ιδεώδη χωρίς αντίστοιχες εξάρσεις με αυτές των γειτόνων μας».

Αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στη φυλακή της Αδριανούπολης, ο Σταύρος εκτίμησε ότι οι Τούρκοι βρήκαν αφορμή να διογκώσουν την υπόθεση «μαρτυρώντας» τις επιδιώξεις τους, ότι θέλουν με κάποιο τρόπο να βρίσκουν πεδία δράσης απέναντι στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά στο Μακεδονικό τόνισε ότι η χώρα δεν αντέχει να έχει πολλά μέτωπα ανοικτά και πρέπει να υπάρξει πολλή σκέψη και σχέδιο από την ελληνική πλευρά.

Μιλώντας για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Σταύρος επανέλαβε την εκτίμησή του ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019, ενδεχομένως μαζί με τις ευρωεκλογές, και υπογράμμισε: «δε νομίζω, ότι θα έχουμε εκλογικές μάχες, θα έχουμε όμως πολιτικές εξελίξεις, καθώς έχουμε μεγάλα θέματα μπροστά». Στο ενδεχόμενο να «κατέβει» ως υποψήφιος βουλευτής στην Κρήτη απάντησε πως είναι πολύ πρόωρη αυτή η συζήτηση και πρόσθεσε πως δεν επισκέπτεται το νησί ως πολιτικός. «Εδώ είναι οι ρίζες μου, οι φίλοι μου, οι άνθρωποι που αγαπώ» κατέληξε.

Ο Σταύρος το βράδυ στις 9, θα παραβρεθεί στο αφιέρωμα για τους Γιώργο και Ηρώ Σγουράκη, τους δημιουργούς της εκπομπής «Μονόγραμμα» που προβαλόταν από τη δημόσια τηλεόραση, στο καφέ «Κήπος».

Επιστροφή