Δυνατό Ποτάμι για κυβερνητικές λύσεις την επόμενη των εκλογών

8 Οκτωβρίου 2018 / TAGS:

«Η σκέψη μας είναι πολύ απλή. Δυνατό Ποτάμι, συγκεκριμένες  λύσεις και συζήτηση πώς αυτές οι λύσεις  θα είναι κυβερνητική πολιτική την επόμενη μέρα των εκλογών» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην κάμερα της ΕΡΤ από την Κρήτη, όπου βρίσκεται και συμπλήρωσε πως «πρέπει το Ποτάμι να ειναι δυνατό να πει τις απόψεις του και αυτές οι απόψεις να συμφωνηθούν με το νικητή των εκλογών ότι θα περιληφθούν σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα». Ο επικεφαλής του Ποταμιού συμμετείχε στον Ημιμαραθώνιο Κρήτης που πραγματοποιήθηκε στο Αρκαλοχώρι και αργότερα το απόγευμα της Κυριακής  συναντήθηκε με στελέχη και φίλους του Ποταμιού, στο IbisStyles CentralΑναφερόμενος στην ανάγκη για πολιτική σταθερότητα στην παρούσα κρίσιμη οικονομική συγκυρία, ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε την πρότασή του  «να δεσμευτούν  ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης, οι δύο διεκδικητές της εξουσίας, ότι το 2020 με αφορμή την προεδρική εκλογή δεν θα έχουμε ξανά εκλογές. Γιατί η Ελλάδα αυτή τη στιγμή πρέπει να μετρήσει τις δυνάμεις της να φέρει επενδυτές και μια πολιτική αστάθεια, όπως είναι οι συνεχείς εκλογές, δεν βοηθά στο να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη».

Ενώ, επανέλαβε την ομόφωνη απόφαση των στελεχών του Ποταμιού για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές. «Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να συναντήσουμε ξανά παλιούς και νέους φίλους να τους πούμε  ότι το Ποτάμι είναι παρόν,θα κατέβει  αυτόνομο στις επόμενες εκλογές. Είναι καλό να σκέφτονται ότι υπάρχουν δυνάμεις ειλικρίνειας και όχι μόνο υποκριτές πολιτικοί που τους ξεγελούν στιγμιαία και μετά τα  όσα υπόσχονται δε γίνονται» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τις εξελίξεις στην πΓΔΜ ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε πως  να συμφωνήσουμε όλοι ότι οι χώρες της  Νότιας Βαλκανικής, πρέπει να οδηγηθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Να τους ανοίξουμε τον δρόμο, να τους βοηθήσουμε, γιατί θέλουμε αυτή τη  γειτονιά, μια γειτονιά ανάπτυξης, μια γειτονιά που δεν θα υπάρχει ένταση, δεν θα υπάρχουν συμμορίες και πολιτικές συμμορίες. Να είναι οι χώρες αυτές προσδεδεμένες στο άρμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη στην κάμερα της ΕΡΤ

Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να συναντήσουμε ξανά παλιούς και νέους φίλους να τους πούμε  ότι το Ποτάμι είναι παρόν,θα κατέβει  αυτόνομο στις επόμενες εκλογές είναι καλό να σκέφτονται ότι υπάρχουν δυνάμεις ειλικρίνειας και όχι μόνο υποκριτές πολιτικοί που τους ξεγελούν στιγμιαία και μετά τα  όσα υπόσχονται δεν γίνονται.

Υπάρχει μια μεγάλη αναταραχή στην οικονομία, μια πτώση των τραπεζικών μετοχών. Εμείς λέμε ότι πρέπει να απαλλάξουμε τη χώρα από την πολιτική αβεβαιότητα και κάνουμε μια πολύ σοβαρή πρόταση. Να δεσμευτούν  ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης, οι δύο διεκδικητές της εξουσίας, ότι το 2020 με αφορμή την προεδρική εκλογή δεν θα έχουμε ξανά εκλογές. Όλοι  ξέρουμε ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα έχουμε εκλογές το 2019. Ας γίνουν εκλογές ας βγει κάποιος νικητής αλλά θα έχουμε τη δέσμευση και των δύο ότι το 2020 δε θα πάμε ξανά σε μια εκλογική αναμέτρηση.Γιατί η Ελλάδα αυτή τη στιγμή πρέπει να μετρήσει τις δυνάμεις της να φέρει επενδυτές και μια πολιτική αστάθεια όπως είναι οι συνεχείς εκλογές, δεν βοηθά στο να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη.

Το θέμα με τη γειτονική μας χώρα την πΓΔΜ αυτή τη στιγμή καθορίζεται από τις αποφάσεις της δικής τους Βουλής και τις αποφάσεις του Ζάεφ. Θα πρέπει να περιμένουμε τι θα αποφασίσουν. Εμείς όμως οι ‘Ελληνες πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε όλοι-πέρα από κάποιες ακρότητες- σύμφωνοι ότι αυτές οι χώρες, οι μικρές χώρες της  Νότιας Βαλκανικής, πρέπει να οδηγηθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρέπει να τους ανοίξουμε το δρόμο, πρέπει να τους βοηθήσουμε γιατί θέλουμε αυτή τη  γειτονιά, μια γειτονιά ανάπτυξης, μια γειτονιά που δεν θα υπάρχει ένταση, δεν θα υπάρχουν συμμορίες και πολιτικές συμμορίες, να είναι οι χώρες αυτές προσδεδεμένες στο άρμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπάρχει μια πολύ επίκαιρη απάντηση των στελεχών του Ποταμιού. Όλοι συμφωνούν ότι το Ποτάμι πρέπει να είναι αυτόνομο στην εκλογική μάχη που έρχεται το 2019 και όλοι  συμφωνούν ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε σε μια διαφορετική διακυβέρνηση της χώρας. Αυτό δε σημαίνει συμμετοχή στα υπουργεία υποχρεωτικά, σημαίνει όμως ότι πρέπει το Ποτάμι να ειναι δυνατό να πει τις απόψεις του και αυτές οι απόψεις να συμφωνηθούν με το νικητή των εκλογών ότι θα περιληφθούν σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα. Άρα η σκέψη μας είναι πολύ απλή. Δυνατό Ποτάμι, συγκεκριμένες  λύσεις και συζήτηση πώς αυτές οι λύσεις  θα είαι κυβερνητική πολιτική την επόμενη μέρα των εκλογών.

Για συμμετοχή στο Κίνημα Αλλαγής

Με στενοχωρεί αυτή η συζήτηση, αλλά θα σας δώσω μιαπολύ λιτή απάντηση.

Έπρεπε να κάνουμε την προσπάθεια. Έπρεπε να προσπαθήσουμε να ενώσουμε τις μη συντηρητικές, τις μη λαϊκίστικες δυνάμεις. Μπήκαμε,είδαμε ότι κάποιοι άλλοι έχουν άλλες ατζέντες, τους  αρέσουν πολύ τα εικονίσματα του παρελθόντος.Εγώ δεν είμαι του παρελθόντος, είμαι του μέλλοντος και αντί να γκρινιάζω και να συγκρούομαι καθημερινά μαζί τους   προτίμησα να πω έντιμα και καθαρά ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε.

Για την ελληνογερμανική συνέλευση στην Κρήτη

Η Κρήτη πρέπει να είναι σε αναβρασμό για ένα θέμα. Πώς θα κατορθώσει  να είναι ένας μεγάλος τουριστικός προορισμός και χειμερινός και πώς τα ευλογημένα προϊόντα της Κρήτης θα φτάνουν σε ολόκληρο τον κόσμο και βέβαια στην ΕΕ. Αυτό θα πρέπει να μας νοιάζει και βέβαια να οικοδομούμε σχέσεις φιλίας με όλες τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης, με όλους τους λαούς της Ευρώπης, αλλά πρωτίστως με τις δυνάμεις που μπορούν να καθορίσουν τη ροή του χρήματος και προς το νησί μας.

Επιστροφή