Δεν θα είμαι σε κανένα ψηφοδέλτιο επικρατείας. Δεν παζαρεύουμε δεξιά και αριστερά

20 Ιουνίου 2018 / TAGS:

«Θα ψηφίσουμε τη συμφωνία όταν έρθει στη Βουλή, αλλά δεν θα στηρίξουμε την κυβέρνηση», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα με τον Γιώργο Παπαδάκη. «Είναι καλή η συμφωνία με την πΓΔΜ γιατί προασπίζεται τα βασικά πράγματα που υποστηρίζαμε εδώ και καιρό αλλά έχει και αδυναμίες. Τα δύο μεγάλα προβλήματα, είναι η γλώσσα και η εθνότητα. Πρέπει όμως να κλείσουμε τα μέτωπα της χώρας στον Βορρά με την πάγια πατριωτική θέση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που είναι η σύνθετη ονομασία και να απλώσουμε το χέρι στους βόρειους γείτονές μας ώστε να μην τους δώσουμε «πακέτο» στους Τούρκους», είπε χαρακτηριστικά. Επανέλαβε δε την πρότασή του για το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, το οποίο, όπως είπε «θα έκανε καλύτερη συμφωνία για το Μακεδονικό. Θα μπορούσαμε να διορθώσουμε τα δύο προβλήματα της συμφωνίας. Το ζήτησα, συμφώνησε και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης, αλλά δεν έγινε ποτέ».

Ερωτηθείς για τα σενάρια συνεργασίας του Ποταμιού με τον ΣΥΡΙΖΑ και με αφορμή τη στήριξη της συμφωνίας, ο Σταύρος Θεοδωράκης το απέκλεισε κατηγορηματικά. «Στηρίζουμε με τόλμη στη Βουλή τα ωφέλιμα μέτρα για την κοινωνία. Αυτό θέλει ο πολίτης. Δεν θέλει άσπρο μαύρο. Θέλει όταν υπάρχει κάτι που είναι καλό για την κοινωνία να το στηρίξεις, όταν υπάρχει κάτι κακό, να το πολεμήσεις. Αλλά δεν θα αντικαταστήσουμε τον κ. Καμμένο. Δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω τα ρεπό του κ. Καμμένου», τόνισε χαρακτηριστικά. Μιλώντας για εκείνα τα σενάρια που θέλουν το Ποτάμι να συνεργάζεται με τη Νέα Δημοκρατία, ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε: «Δεν υπάρχει κανένα σενάριο να είμαι εγώ, είτε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, είτε σε αυτό της ΝΔ. Το Ποτάμι δεν κάνει παζάρια ούτε αριστερά, ούτε δεξιά. Είμαστε στο κέντρο», τόνισε.

Απαντώντας στο ερώτημα αν θα παραμείνει το Ποτάμι στο Κίνημα Αλλαγής, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι «το Ποτάμι μπήκε στο Κίνημα Αλλαγής με σκοπό να σπρώξουμε τις παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου, που είναι παλιές και ισχυρότερες από εμάς, σε πιο νεωτεριστικές, μεταρρυθμιστικές θέσεις. Το αποτέλεσμα είναι ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι πιο συντηρητικό Κίνημα από αυτό που θέλαμε» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «μπαίνοντας στο Κίνημα Αλλαγής δεν ήταν σκοπός μας να σιγουρέψουμε κάποια θέση ή εγώ να εξασφαλίσω τη θέση του Αντιπροέδρου ή την πρώτη θέση στο Επικρατείας. Εγώ βγαίνω πάντα με σταυρό», κατέληξε χαρακτηριστικά και παρέπεμψε για τις οριστικές αποφάσεις την 1η Ιουλίου, όπου και θα πραγματοποιηθεί η Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ) του Ποταμιού.

Δείτε το βίντεο.

Επιστροφή