Δεν θα αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας

14 Μαρτίου 2018 / TAGS:

Ούτε ρεζέρβα είμαι, ούτε μπαίνω στην κυβέρνηση και δεν θα αποδείξω εγώ ότι δεν είμαι ελέφαντας επανέλαβε κατηγορηματικά ο Σταύρος σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Realfm 97,8 και στους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη. Συμπλήρωσε μάλιστα πως το Ποτάμι έχει κάνει την πρόταση για τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας σε ανύποπτο χρόνο πριν από περίπου ένα χρόνο και την επανέφερε τώρα με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Επομένως, όπως τόνισε «δε θα αρνηθούμε μία θεσμική επαφή του αρχηγού ενός κόμματος με τον πρωθυπουργό επί συγκεκριμένου θέματος. Όταν κατηγορείς τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για θεσμική αμετροέπεια, για θεσμική εκτροπή σε μερικά ζητήματα, δεν αντιγράφεις και εσύ αυτή τη συμπεριφορά. Εγώ δεν θέλω να μοιάσω στους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Δεν θέλω να επαναλάβω τα λάθη που είδαμε με την άρνηση του διαλόγου».

Και αναρωτήθηκε «κάθε φορά εγώ για να κάνω μία κίνηση, ένα βήμα μπροστά, θα πρέπει να κοιτάω δίπλα μου, πώς θα το χαρακτηρίσει το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα; Μετά θα είμαστε όλοι σε ακινησία» κατέληξε.

Μιλώντας για το Κίνημα Αλλαγής ενόψει του ιδρυτικού Συνεδρίου που ξεκινάει την Παρασκευή ο Σταύρος επεσήμανε την ανάγκη της χώρας να υπάρξει ένα μεγάλο κεντρώο κίνημα απέναντι στη συντηρητική Νέα Δημοκρατία και τους λαϊκιστές ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Και συμπλήρωσε: Αυτή είναι η προσπάθεια που καταβάλλουμε μαζί με τη Φώφη Γεννηματά. Η δημιουργία ενός μεγάλου, σοβαρού τρίτου πόλου.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της πΓΔΜ ο Σταύρος επανέλαβε πως δεν υπάρχει προκαταβολική ψήφος. Θα ψηφίσουμε ή δεν θα ψηφίσουμε την πρόταση για το Μακεδονικό ανάλογα με την πρόταση, διευκρίνισε.

Μάλιστα συμπλήρωσε πως σε τόσο σοβαρά θέματα όπως είναι τα εθνικά «δεν θα το αποφασίσουμε σε σχέση με το τι θα κάνουν οι άλλοι. Αυτό είναι λαϊκισμός και εξευτελισμός της πολιτικής». Ενώ τόνισε πως «συμμαχίες πρέπει να γίνονται με βάση τις θέσεις και όχι τις αδυναμίες». Μάλιστα υπογράμμισε πως «σε κάποια πράγματα που φέρνει η Κυβέρνηση και εξυπηρετούν το πελατειακό κράτος που στήνει είσαι απόλυτα απέναντί τους και τους ξεμπροστιάζεις αλλά εάν όντως έρθει κάτι που είναι προς όφελος των πολλών εγώ δεν μπορώ να γυρίσω την πλάτη και να κάνω το μουτρωμένο παλικάρι» είπε.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά τόνισε ότι, η κατάσταση με τους Τούρκους είναι από τις σοβαρότερες κρίσεις που έχουμε αντιμετωπίσει και εκτίμησε ότι ο Ερντογάν θα κρατήσει μια πολύ σκληρή θέση απέναντι στους Έλληνες στρατιωτικούς πράγμα που θα δυσκολέψει τις επόμενες κινήσεις μας.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου ο Σταύρος επέκρινε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της και τόνισε πως πρέπει να κάνει τις επόμενες μέρες τις τολμηρές κινήσεις που χρειάζονται και να εφαρμοστούν οι κανόνες και οι νόμοι καθώς «στη χώρα αυτή δεν εφαρμόζονται οι κανόνες. Μας λείπει το στοιχειώδες. Δεν εφαρμόζεται ο νόμος στο τσιγάρο. Πως θα εφαρμοστεί ο νόμος στο ποδόσφαιρο;» αναρωτήθηκε. Και συμπλήρωσε «αυτό που εμείς θέλουμε είναι να είναι όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο. Είτε είναι φίλοι του τάδε, είτε φίλοι του δείνα». Καταλήγοντας σχολίασε τις εξελίξεις στον τηλεοπτικό σταθμό Mega επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν ευθύνες και σε πολιτικούς και σε επιχειρηματίες. Αλλά “καθε φορά που μαλώνουν τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια”, εν προκειμένω οι εργαζόμενοι».

Επιστροφή