Δεν πιστεύω στις βιτρίνες και τους τίτλους. Είναι ένας φερετζές

1 Νοεμβρίου 2017 / TAGS:

Μια βαθιά πολιτική συζήτηση, με επίκεντρο τις λύσεις που έχει ανάγκη η χώρα αλλά και τον νέο ενιαίο προοδευτικό φορέα και με πρωταγωνιστές τον Σταύρο στο ρόλο του συνεντευξιαζόμενου και τον καταξιωμένο ηθοποιό Στέλιο Μάινα στον ρόλο του δημοσιογράφου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο κατάμεστο Public Πειραιά.

Ο Σταύρος και ο Στέλιος Μάινας, με τη συνδρομή της Όλγας Παναγιωτίδου στον ρόλο της συντονίστριας αλλά και του κοινού, ανέτρεξαν σε διάφορες πτυχές της πολιτικής ζωής του τόπου, από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες –μαύρη εργασία, νεανική ανεργία, κομματικό κράτος, υπερφορολόγηση, brain drain- μέχρι τη σημασία του χαμένου χρόνου στην πολιτική, τα ψέματα και τις αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ, την παρά φύση σχέση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και τις εξελίξεις στον χώρο του προοδευτικού κέντρου.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε, σε ιδιαίτερα ζωντανό κλίμα, έκαναν παρεμβάσεις οι Πειραιώτες και οι Πειραιώτισσες που ήρθαν να παρακολουθήσουν τη συζήτηση και να εκθέσουν τον προβληματισμό τους για τα θέματα που τους απασχολούν, όπως η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της δημόσιας υγείας, στα πανεπιστήμια, αλλά και η μαζική μετανάστευση των νέων από την Ελλάδα προς αναζήτηση εργασίας.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, με τη συνδρομή των βουλευτών Σπύρου Δανέλλη και Γιώργου Μαυρωτά, του διευθυντή του Π² Γιάννη Κωνσταντινίδη, του Παναγιώτη Βλάχου μέλος του πολιτικού συμβουλίου και του οικονομολόγου και μέλος της επιτροπής Διαλόγου Γιάννη Παπανικολάου, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παρευρισκομένων.

Διαβάστε μερικές από τις απαντήσεις του:

Για τη μαύρη εργασία:

«Το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας, αυτή τη στιγμή, είναι η μαύρη εργασία που αυτή τη στιγμή εκτοξεύεται και δημιουργεί μία γενιά ανθρώπων που δεν έχουν καμία ελπίδα στη χώρα τους.  Είναι νέοι που είτε προσπαθούν να φύγουν στο εξωτερικό, είτε είναι αποτραβηγμένοι από την παραγωγή, είτε κάνουν μαύρα μεροκάματα και είναι έτοιμοι να μας φάνε.  Τι εννοώ;  Δεν το λέω επιθετικά, αλλά αρκετοί νέοι δεν αναγνωρίζουν το μέλλον τους σε κάποια εικόνα από αυτές που τους δίνουμε.  Δηλαδή άνθρωποι που τους είχαν πει ότι τα 500 Ευρώ είναι λίγα, τώρα δουλεύουν για 300 και 250 Ευρώ μαύρα».

Για την οικονομία:

«Δεν έχεις δυνατότητα αυτή τη στιγμή και δεν θα έχεις ποτέ τη δυνατότητα μίας μακριάς –σε διάρκεια- επιδοματικής πολιτικής, και όσοι λένε ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό λένε ψέματα στον κόσμο. Δεν μπορείς να αυξήσεις τις συντάξεις από τη μία ημέρα στην άλλη. Μπορείς όμως να μειώσεις τις δαπάνες του δημοσίου, να δυσκολέψεις τη ζωή των πολιτικών γραφειοκρατών, να μειώσεις το κόστος του κράτους, τις σπατάλες και να βρεις κάποια λεφτά, τα οποία θα τα σπρώξεις προς μια κατεύθυνση που θα βοηθήσει τη νέα γενιά  αλλά και τους ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη».

Τα μνημόνια –πρώτο, δεύτερο και τρίτο– είχαν πάρα πολλές υποχρεώσεις, τις οποίες ασθμαίνοντας ή με το ζόρι ή με κωλοτούμπες τις υλοποιούμε.  Ό,τι δεν υλοποιούμε από το πρώτο, το δεύτερο, ο Τσίπρας το μνημόνιο των μνημονίων κ.λπ.  Ξέρετε ποια είναι η μνημονιακή υποχρέωση που δεν έχουμε υλοποιήσει ακόμα παρότι έχει καταγραφεί στο πρώτο μνημόνιο, στο δεύτερο μνημόνιο, στο τρίτο μνημόνιο;  Υπάρχει η υποχρέωση της χώρας να συντάξει ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης.  Η τελευταία μας προθεσμία ήταν ο Μάιος του 2016, η τελευταία δέσμευση της χώρας.

Για την κομματοκρατία στο Δημόσιο:

«Το πολιτικό προσωπικό στην Ελλάδα στοιχίζει πάρα πολλά και δεν εννοώ τους μισθούς που είναι περίπου στο μέσον όρο της Ευρώπης, αλλά την αναλογία. Όπως επίσης είναι πρόβλημα το γεγονός ότι όταν ένας υπουργός πηγαίνει στο υπουργείο του φέρνει μαζί του έναν ολόκληρο όροφο μετακλητών υπαλλήλων, ακριβοπληρωμένων στελεχών, δημιουργεί πέντε γενικές γραμματείες, όπου οι πέντε γενικές γραμματείες έχουν και αυτές τα ακριβοπληρωμένα στελέχη τους.  Σας θυμίζω ότι την ημέρα που ψήφιζε ο ΣΥΡΙΖΑ τον κόφτη στις δαπάνες,  ψήφισε τη δημιουργία 77 καινούργιων γενικών γραμματειών, ειδικών γραμματειών, αναπληρωτών γραμματειών , τομεακών γραμματειών».

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση:

Φωτογραφίες: Αφροδίτη Χουλάκη

Επιστροφή