Δεν δίνεται απάντηση στο ερώτημα «τι θα γίνει τον Σεπτέμβρη όταν τελειώσουν τα εγγυημένα δανεικά;»

24 Μαΐου 2018 / TAGS:

Τη δύσκολη κατάσταση στην οποία θα βρεθεί η χώρα από τον Σεπτέμβριο, σε αντίθεση με τις υποσχέσεις του κ. Αλέξη Τσίπρα επεσήμανε ο Σταύρος, μιλώντας στην Άννα Μπουσδούκου, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Τώρα». «Τον Αύγουστο τελειώνουν τα εγγυημένα δανεικά, που σημαίνει ότι θα είμαστε μόνοι μας, χωρίς δανεικά από την Ευρώπη. Θα πρέπει να βγούμε στις αγορές και να ζητήσουμε ενίσχυση, αλλά οι αγορές θα είναι σκληρές μαζί μας. Ποιος θα επωμιστεί, λοιπόν, τα βάρη; Ο Έλληνας;» αναρωτήθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης κι επεσήμανε ότι «δεν έχουμε ακούσει την απάντηση στο ερώτημα που θα έπρεπε να μας είχε απασχολήσει και να μας είχε βασανίσει «Τι θα γίνει τον Σεπτέμβρη;». Δεν το έχουμε κατανοήσει. Ούτε από την κυβέρνηση δόθηκε κάποια πειστική απάντηση, αλλά φοβάμαι ότι όλοι μας δεν δίνουμε τη μεγάλη προσοχή που πρέπει», επεσήμανε.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως για να μας αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα οι αγορές χρειάζεται: πολιτική σοβαρότητα, που απουσιάζει από τη χώρα, αλλά και οικονομική ανάπτυξη, άνοδος της οικονομίας και αύξηση των εξαγωγών.

Αποτιμώντας τη συζήτηση που έγινε χθες στη Βουλή για το ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης, σημείωσε πως δεν δόθηκαν απαντήσεις, ενώ αναφερόμενος στην τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «το θέμα δεν είναι να λέμε ‘’τι οραματίζομαι για τη χώρα’’. Δεν είσαι ποιητής. Εκλέχθηκες για να κυβερνήσεις και να δώσεις συγκεκριμένες απαντήσεις για το πώς η οικονομία μας θα ανακάμψει». Επιρρίπτοντας ευθύνες και στη Νέα Δημοκρατία, ο Σταύρος τόνισε ότι, η αξιωματική αντιπολίτευση δείλιασε να πει την αλήθεια, καθώς βρισκόμενη στον προθάλαμο της εξουσίας φοβάται μη δυσαρεστήσει κανέναν».

Ο Σταύρος υπογράμμισε πως «δεν μπορούμε χωρίς νέα οικονομία, χωρίς νέο δημόσιο, χωρίς νέα δικαιοσύνη να είμαστε αισιόδοξοι για το άμεσο μέλλον μας».

Ερωτηθείς σχετικά με το προεκλογικό κλίμα που διαμορφώθηκε χθες στη Βουλή με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε πως, αν και ο ίδιος δεν ήταν καθόλου «προεκλογικός», τόσο ο ίδιος, όσο και η Φώφη Γενηματά επιμένουν στο ότι «η διακυβέρνηση δε δίνει τις σωστές απαντήσεις στα προβλήματα των Ελλήνων οπότε πρέπει να βρεθεί τρόπος να διορθώσουμε το πολιτικό πρόβλημα της χώρας». «Κι εγώ και η κα Γεννηματά μιλάμε για πολιτική αλλαγή», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο «Μακεδονικό» και τις διαπραγματεύσεις για το όνομα της ΠΓΔΜ, ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε ότι δεν πρέπει «να πάμε στο άλλο άκρο. Το ότι δεν προχώρησε το όνομα ‘’Ίλιντεν’’ δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουν οι προσπάθειες για λύση του Μακεδονικού. Τα μεγάλα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής δεν λύνονται ανάλογα με τα κέφια των Ελλήνων», είπε χαρακτηρισικά και κάλεσε την κυβέρνηση να «ξεκαθαρίσει τη θέση της και όλα τα δημοκρατικά κόμματα να ενισχύσουμε μια ευρωπαϊκή προσπάθεια για την επίλυση του Μακεδονικού. Είναι πηγή κακών και αύριο θα είναι μια πηγή αδυναμίας της χώρας, γιατί τα Σκόπια θα γίνουν προτεκτοράτο της Τουρκίας. Ας λύσουμε το ‘’Μακεδονικό’’ χωρίς φόβο, υπερασπιζόμενοι την εθνική γραμμή», κατέληξε ο Σταύρος.

Σχετικά με το θέμα της βίας, με αφορμή την πρόσφατη επίθεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο Σταύρος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση της επισημαίνοντας ότι «περίμενα μια στάση αυτοκριτικής χθες για το θέμα της βίας. Π.χ για το φλερτ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τη βία που έχει αριστερό ένδυμα απέναντι στους πολιτικούς τους αντιπάλους τα χρόνια της κρίσης» και συμπλήρωσε πως «το πιο εύκολο είναι να μιλάει κανείς για τη φασιστική βία. Το σημαντικό είναι να τολμήσουν οι αρχηγοί να πουν για τη βία που υπάρχει και στις παρυφές των δικών τους χώρων».

Δείτε το βίντεο:

Επιστροφή