Τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής δεν μπορούν να καλούν στα συλλαλητήρια

2 Φεβρουαρίου 2018 / TAGS:

«Θα στηρίξουμε μια λύση που θα είναι υπεύθυνη. Θα «πατάει» στα πόδια της και θα υπερασπίζει τα δικαιώματα του ελληνικού λαού. Αλλά δεν μπορούμε να μιλήσουμε για λύση αν δεν τη δούμε» ανέφερε ο Σταύρος, μιλώντας στο Ράδιο Βέρα του Βόλου και τον Γιάννη Αναστασίου. Επεσήμανε μάλιστα ότι και ο ίδιος έχει ζητήσει σύγκληση του Συμβουλίου των Αρχηγών, προκειμένου να ενημερωθούν για τα βήματα που έχει κάνει η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι μόνο αν η λύση είναι προς το καλό των Ελλήνων «τότε θα έχει τη στήριξή μας. Δεν παζαρεύουμε με κανέναν».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Σταύρος στο θέμα της ενημέρωσης του ελληνικού λαού σχετικά με το θέμα, καθώς,παρότι ο ίδιος ζητούσε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, από τον Σεπτέμβριο, να συζητηθεί το ζήτημα στη Βουλή, εκείνος δεν τον άκουσε. Κάτι που παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Σταύρος επεσήμανε πως η ευθύνη για την ελλιπή ενημέρωση των πολιτών βαραίνει την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καθότι «όταν αφήνεις έξω από την ενημέρωση τον λαό οργιάζουν οι λαϊκιστές και οι δημαγωγοί», ενώ συμπλήρωσε πως «ο λαός πρέπει να είναι σύμμαχος σε όποια λύση. Δεν έρχονται οι λύσεις ουρανοκατέβατες. Υπάρχουν πολίτες που εξαπατούνται, υπάρχουν πολίτες που δελεάζονται από συνθήματα».

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Αντώνη Βγόντζα, ο οποίος έχει εκφραστεί θετικά για τα συλλαλητήρια σε αντίθεση με την θέση του Κινήματος Αλλαγής, ο Σταύρος επανέλαβε τη θέση του Κινήματος λέγοντας ότι «τα συλλαλητήρια δεν βοηθούν» και πρόσθεσε ότι «τα στελέχη που εμπλέκονται με τις διαδικασίες του συνεδρίου θα πρέπει να ταυτίζονται με την άποψη του Κινήματος Αλλαγής που έχουν εκφραστεί από τους αρχηγούς. Δεν μπορεί ο κάθενας να έχει δική του άποψη».

Επιπλέον, τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να βρει τη σωστή εθνική γραμμή ξανά, ώστε να λυθεί το πρόβλημα και να μη μεταβιβαστεί στις επόμενες γενιές, ενώ επεσήμανε ότι συμφέρει η επίλυση του ζητήματος προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς η πΓΔΜ είναι μια μικρή χώρα που θα ήταν καλό να νοιώθει τους Έλληνες ως «προστάτες της», ώστε να μη βρει έδαφος ο τουρκικός παράγοντας και αλωνίζει στα Βαλκάνια, στην Αλβανία και στα Σκόπια.

Επιστροφή