Χίλιοι σημαντικοί Έλληνες έχουν ήδη υπογράψει την πρωτοβουλία των 26

15 Φεβρουαρίου 2019 / TAGS:

Έχουμε μία Συνταγματική Αναθεώρηση κομμένη και ραμμένη στα μικροκομματικά συμφέροντα των κομμάτων και των συστημάτων εξουσίας επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9,84 και τη Νόνη Καραγιάννη, αναφερόμενος στις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες της Συνταγματικής Αναθεώρησης με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη Νέας Δημοκρατίας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της δημοσιογράφου, ο επικεφαλής του Ποταμιού επικεντρώθηκε σε τρία βασικά σημεία από τη χθεσινή συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή.

Για την ίδρυση μη Κρατικών Πανεπιστημίων ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχτηκε την πρότασή μας για μη κρατικά πανεπιστήμια με τη ρητή δέσμευση ότι θα είναι μη κερδοσκοπικά, θα δίνουν υποχρεωτικά υποτροφίες και δεν θα χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κόπηκε έτσι η δυνατότητα σε ιδρύματα, όπως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ή το Ίδρυμα Ωνάση, ώστε να επενδύσουν χρήματα στην ελληνική παιδεία.

Για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας σημείωσε ότι όλα κόμματα δεν δέχτηκαν την πρότασή του Ποταμιού να εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από ένα διευρυμένο εκλεκτορικό σώμα με τη συμμετοχή, πέραν των βουλευτών, των Περιφερειαρχών, των Ευρωβουλευτών και των Δημάρχων των 21 μεγαλύτερων πόλεων.

Ενώ σε ότι αφορά στο ζήτημα της ασυλίας των βουλευτών, επεσήμανε ότι όλοι δεν δέχτηκαν την πρόταση του Ποταμιού να μην αποφασίζουν τα μεγάλα κόμματα και η εκάστοτε κυβέρνηση ποιος βουλευτής έχει ασυλία και ποιος όχι και την απόφαση να παίρνει ένα Δικαστικό Συμβούλιο με πλειοψηφία δικαστών και εισαγγελέων του Εφετείου.

«Δυστυχώς», όπως τόνισε, «θα παραμείνει η ασυλία όπλο στα χέρια της πλειοψηφίας. Αν είσαι συμπαθής στην πλειοψηφία θα έχεις ασυλία αύριο, αν δεν είσαι συμπαθής δεν θα έχεις ασυλία» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σε ερώτηση της Νόνης Καραγιάννη για το μέλλον του Ποταμιού ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε ότι το Ποτάμι θα κατέβει στις επόμενες ευρωεκλογές και στις επόμενες εθνικές εκλογές και αποκάλυψε ότι περισσότερες από 1.000 προσωπικότητες έχουν ήδη προσυπογράψει, μέσα σε πέντε μέρες, τη δήλωση στήριξης των 26 προσωπικοτήτων που ζήτησαν την ενίσχυση της φωνής του Ποταμιού ως μιας φωνής ξεχωριστής που δεν υπακούει στο κομματικό κόστος. «Υπάρχει ρεύμα στην κοινωνία που λέει ότι το Ποτάμι πρέπει να στηριχθεί και να είναι στην επόμενη Βουλή» κατέληξε.

Ακούστε το απόσπασμα:

https://soundcloud.com/topotami/26a

Επιστροφή