Χαιρετισμός του Σταύρου σε νομικό συνέδριο στη Μυτιλήνη

14 Απριλίου 2018 / TAGS:

H Δικαιοσύνη δεν πρέπει να είναι το μακρύ ή το κοντό χέρι της κυβέρνησης και θα πρέπει με ένα νέο Σύνταγμα να την απελευθερώσουμε από κυβερνητικές παρεμβάσεις και να τη θωρακίσουμε θεσμικά. Αυτά τόνισε ο Σταύρος, χαιρετίζοντας την έναρξη νομικού συνεδρίου στη Μυτιλήνη.

Ο Σταύρος ανέφερε επίσης ότι, είναι ώρα να περάσουμε από τα επείγοντα στα σημαντικά, εκ των οποίων, όπως ανέφερε, το σημαντικότερο είναι η Δικαιοσύνη, η οποία θα πρέπει να υπηρετεί μόνο τους πολίτες.

Στο ίδιο συνέδριο μίλησε και ο τέως εισαγγελέας Αρείου Πάγου Βασίλης Μαρκής με θέμα «Ποινική προστασία του περιβάλλοντος», στην ενότητα του συνεδρίου «Περιβάλλον και Ποινικό Δίκαιο».

Ο χαιρετισμός του Σταύρου έχει ως εξής:

Η σκέψη μου είναι πολύ απλή. Είμαστε στην εποχή που πρέπει να περάσουμε από τα επείγοντα στα σημαντικά. Και σημαντικότερο των σημαντικών είναι το θέμα της δικαιοσύνης.

Γι’ αυτό και εγώ και οι συνεργάτες μου προσπαθούν να είναι παρόντες εκεί που γίνονται ουσιαστικές συζητήσεις, να καταγράφουν λύσεις, να παρακολουθούν τις προτάσεις που δίνονται, γιατί η πολιτική πέρα από συνθήματα και φλυαρίες έχει ανάγκη από ανθρώπους των πραγματικών λύσεων.

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνετε. Θα είμαστε εδώ, θα παρακολουθούμε και ελπίζω να συναντηθούμε στα μεγάλα, μεταξύ των οποίων είναι και μια θεσμική ανασυγκρότηση του κράτους μας σε σχέση με τον ρόλο που έχει η δικαιοσύνη.

Όπως ξέρετε, είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρξει άμεσα ένα νέο Σύνταγμα, όπου η δικαιοσύνη θα θωρακιστεί και το χέρι του οποιοδήποτε υπουργού δεν θα είναι μακρύ ή κοντό. Η Δικαιοσύνη να είναι πάντα αυτόνομη, πάντα δυνατή και πάντα προς όφελος των πολιτών.

Σας ευχαριστώ

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μανωλόπουλος

Επιστροφή