Μπορώ να ενώσω το κέντρο και να πάμε στο 15%

21 Σεπτεμβρίου 2017 / TAGS:

 

Για τη δημιουργία του νέου ενιαίου φορέα μίλησε ο Σταύρος σε συνέντευξή του στα Σελινιώτικα Νέα των Χανίων. Απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου Θανάση Παινεσάκη είπε πως: «ο οδηγός είναι ο Ελευθέριος Βενιζέλος που ένωσε και διπλασίασε την Ελλάδα, χωρίς ακρότητες, αλλά πάντα με τόλμη» και περιέγραψε το στίγμα που εκείνος θα ήθελε να έχει με λόγια του μεγάλου εθνάρχη: «Ουδείς συμβιβασμός, ουδεμία συναλλαγή, ούτε με τα ανώτερα ούτε με τα κατώτερα στρώματα της κοινωνίας. Αντίστασις εις πάσαν δημαγωγίαν, είτε άνωθεν είτε κάτωθεν προερχομένην. Η κυβέρνησις να είναι μέσον και ουχί ο σκοπός». Και συνέχισε λέγοντας: «Θα πάρουμε τις φλόγες και όχι τις στάχτες από το παρελθόν. Ο Πεπονής, ο Μπένος, ο Αυγερινός – για να μιλήσω για πρόσωπα που δεν είναι σήμερα στην πολιτική – είναι οι φλόγες. Σκεφθείτε την Ελλάδα χωρίς ΑΣΕΠ. Όταν το έκανε ο Πεπονής του λέγανε σιγά μην σε αφήσουν οι παλαιοκομματικοί. Τα κατάφερε όμως.»
Ως προς τη διαδικασία, σημείωσε με έμφαση ότι το μεγάλο στοίχημα είναι «να φέρουμε στην κάλπη και όλους αυτούς που δε μετέχουν στις κομματικές διαδικασίες. Τους πολίτες που προβληματίζονται και ανησυχούν. Αν ψηφίσουν 70 – 80.000 άνθρωποι, τότε χάσαμε. Αν έρθουν 200.000 άτομα, κερδίσαμε.»
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν προτιμά να συνεργαστεί με τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που θα είναι αυτός ο νέος αρχηγός, ο Σταύρος απάντησε πως «ο στόχος δεν είναι ένα κίνημα τσόντα δεξιά ή αριστερά, αλλά ένα νέο Κέντρο του 15%».
Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι όλοι οι υποψήφιοι θα σεβαστούν το αποτέλεσμα, ιδιαίτερα αν αυτό έχει τη νομιμοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών προαναγγέλλοντας ότι:  «Στις βουλευτικές εκλογές δεν θα κατέβουν ούτε το Ποτάμι, ούτε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, παρά μόνο το νέο προοδευτικό Κίνημα που θα ιδρύσουμε. Αυτή, αν θέλετε, είναι και η προσφορά – η  θυσία θα έλεγα – των δύο αρχηγών. Μέχρι τότε τα κόμματα θα συνεργάζονται υπό την ηγεσία του νέου αρχηγού».

 

Επιστροφή