Ο κ.Τσίπρας πήγε στον Λευκό Οίκο μόνο για να δώσει

27 Οκτωβρίου 2017 / TAGS:

Ομιλία του Σταύρου στην Ώρα του Πρωθυπουργού σχετικά με τη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ

Την αδυναμία του κ. Τσίπρα να εξασφαλίσει ανταλλάγματα  από τις ΗΠΑ, αξιοποιώντας ιδιαίτερα τη σημασία που έχει για τους Αμερικανούς η βάση της Σούδας, τόνισε ο Σταύρος κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησής του προς τον Πρωθυπουργό για την Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ. . Όπως είπε «η βάση της Σούδας θα έπρεπε να είναι το δυνατό μας χαρτί, όμως εσείς αντιμετωπίσατε την επέκταση της βάσης της Σούδας ως μια υποσημείωση στο περιθώριο μιας συμφωνίας-μαμούθ αντί να εξασφαλίσουμε την άμυνα της χώρας, οικονομικά ανταλλάγματα για την κοινωνία και μια ισχυρότερη θέση για την Ελλάδα στο διεθνές περιβάλλον». Παράλληλα υπογράμμισε ότι κατά την επίσκεψη του στην Αμερική ο κ. Τσίπρας «έδειξε μια περίεργη για τον ίδιο και για το κόμμα του δεκτικότητα στα όσα ζήτησε η άλλη πλευρά» ενώ ουσιαστικά δεν έθεσε κανένα αίτημα και μόνο έδωσε.

 

Ο Σταύρος κάλεσε τον κ. Τσίπρα από το βήμα της Βουλής να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στους βουλευτές και στο λαό και για το κόστος της αναβάθμισης των F16.  «Οι περισσότεροι ειδικοί έχουν προκρίνει τον εκσυγχρονισμό των F16. Με ποιο τίμημα όμως; Σε πόσα χρόνια; Με ποιους ρυθμούς; Ειδικά σε μια περίοδο κρίσης και ανέχειας έπρεπε να απαντήσετε σε αυτά τα ερωτήματα, στο εσωτερικό της χώρας, πριν φανείτε τόσο γαλαντόμος στο εξωτερικό. Για πόσα δισεκατομμύρια αλήθεια μιλάμε; 2.4; 1.1; Και πού θα βρεθούν αυτά τα λεφτά; Πότε; Εις βάρος ποιων στρωμάτων της κοινωνίας;» αναρωτήθηκε.  Επίσης στάθηκε και στο γεγονός ότι η ελληνική βιομηχανία είναι απούσα από το πρόγραμμα. Όπως είπε αν είχε διασφαλιστεί η συμμετοχή της εγχώριας βιομηχανίας «πέρα από τη μεταφορά τεχνογνωσίας, θα εξοικονομούσαμε χρήματα που θα μπορούσαν να κατευθυνθούν σε άλλους εξοπλισμούς».

 

Αναφερόμενος στην ανάγκη για εθνική συνεννόηση όσον αφορά τα θέματα άμυνας, ο Σταύρος υπογράμμισε ότι «οι όποιες προσπάθειες εθνικής συνεννόησης τορπιλίζονται από τις εμφυλιοπολεμικές κορώνες των κορυφαίων Υπουργών σας, όπως ο κ.Παπάς».  Ενώ  για τον Πάνο Καμμένο τόνισε ότι «δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στον συγκυβερνήτη σας, Υπουργό Αμύνης, που αντιμετωπίζει το Υπουργείο ως εφαλτήριο για τις ανορθόδοξες φιλοδοξίες και επιλογές του, ενώ παράλληλα λέει συνεχώς ψέματα στην Βουλή». Όπως είπε ο Σταύρος απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό «η ευθύνη σας είναι μεγάλη και η μέχρι σήμερα πολιτεία σας δείχνει, ότι είστε συνυπεύθυνος αυτής της κακής πολιτικής».  Στη δευτερολογία του ο  Σταύρος χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα μ΄αφορμή την αναφορά του κ.Τσίπρα σε fake news. «Θα έλεγα ότι αυτονομήθηκε το τέρας που εκθρέψατε, εσείς και οι σύμμαχοί σας στην κυβέρνηση οι ΑΝΕΛ» επεσήμανε, ενώ σημείωσε ότι ο όρος fake news στην Ελλάδα πρωτοχρησιμοποιήθηκε το 2014 για να χαρακτηρίσει τις ειδήσεις που διέδιδε ο ΣΥΡΙΖΑ για τους αντιπάλους του.

 

Δείτε φωτογραφίες:

 

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μανωλόπουλος

Επιστροφή