21 θέσεις μου

Χρέη κομμάτων

Δείτε εδώ

ο Σταύρος

Γεννήθηκα στον Δραπανιά, ένα χωριό στα Χανιά. Μεγάλωσα στην Αγία Βαρβάρα στην δυτική Αττική. Δούλεψα σε διάφορες δουλειές – αυτές που λένε του ποδαριού – και το ’84 ξεκίνησα τη δημοσιογραφία.

Μεγαλώνοντας σε μια γειτονιά όπου ζούσαν εργάτες που ένιωθαν μετανάστες στην Αθήνα (κρητικοί, πόντιοι και βέβαια Ρομά), έμαθα να σέβομαι τη διαφορετικότητα και γοητεύτηκα από τις προσπάθειες των ανθρώπων να δημιουργήσουν και να ξεφύγουν από την φτώχεια.

Με αυτές τις δύο σκέψεις μπήκα στην πολιτική. Σεβασμός στα δικαιώματα όλων, δηλαδή δικαιοσύνη, και αγώνας για παραγωγή πλούτου που θα μοιράζεται όλη η κοινωνία. Να αφήσουμε τα πολλά μπλα μπλα και τις αόριστες κουβέντες και να επικεντρωθούμε στους ανθρώπους. Αυτούς πρέπει να υπηρετεί ο πολιτικός. Όχι μηχανισμούς, όχι συντεχνίες, όχι κολλητούς, όχι συμφέροντα. Αλλά αυτό δεν θα γίνει όσο ο κόσμος δεν συμμετέχει. Για να πετύχουμε πρέπει να είμαστε πολλοί μαζί. Να σκεφθούμε ότι για να είμαστε ευτυχισμένοι πρέπει να είμαστε χρήσιμοι. Να γίνουμε εμείς “το κέντρο της Αλλαγής”.

Είμαι παντρεμένος με τη Δομνίκη Λυμπεροπούλου. Έχουμε δύο κόρες. Την Δήμητρα, από τον πρώτο γάμο της συζύγου μου, και την Αργυρώ.

Ιστορίες

Γιατί πήγα στη Σαμοθράκη.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Λέξεις

Το νέο κόμμα πρέπει να φτιαχτεί από 300.000 ψήφους. Οι πολίτες να πάνε να ψηφίσουν, όποιον υποψήφιο κι αν επιλέξουν να ψηφίσουν. @skaigr

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εικόνες

Κι όμως είναι τα έδρανα των υπουργών στη Βουλή! #KaiToraStavros

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ