Στις 12 του Νοέμβρη θα είμαι με τον Σταύρο Θεοδωράκη

3 Νοεμβρίου 2017

Στις 12 του Νοέμβρη οι Έλληνες πολίτες έχουν την ευκαιρία να διαμορφώσουν από την αρχή ένα νέο κόμμα.

 

Ένα κόμμα μετριοπαθές, κεντρώο, σοβαρό και με εγγυητικό ρόλο για την εξελικτική πορεία της χώρας. Ωστόσο, τα παραπάνω αποτελούν γενικά χαρακτηριστικά του υπό δημιουργία κομματικού φορέα· τα επιμέρους στοιχεία που θα τον συνθέτουν θα προκύψουν  μέσω ενός, αν μη τι άλλο, πρωτότυπου τρόπου: μέσω της επιλογής του επικεφαλής. Η επιλογή του επικεφαλής θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και την ταυτότητα του νέου φορέα. Σε αυτή την προσπάθεια στηρίζω τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Γιατί ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι ο μόνος που τολμά να μιλήσει ανοιχτά για τη μεγαλύτερη παθογένεια της χώρας: το Ελληνικό Δημόσιο! Σε αντίθεση με τους συνυποψηφίους του που δεν έχουν καν την παρρησία να μιλήσουν για τα κακώς κείμενα του δυσλειτουργικού κρατικού μηχανισμού και του πελατειακού κράτους το οποίο διόγκωσε και η “μεγάλη προοδευτική παράταξη”, ο Σταύρος Θεοδωράκης κάνει ανοιχτά λόγο για την άμεση ανάγκη συρρίκνωσης του Δημοσίου και αξιολόγησης του προσωπικού του. Κάνει ένα ουσιαστικό άνοιγμα στη νέα γενιά και στους ανέργους, οι οποίοι την ώρα που αγωνιούν για το μέλλον τους διαπιστώνουν μια αδυναμία του Κράτους να ελέγξει τη σπατάλη του δημοσίου χρήματος.

Γιατί ο Σταύρος Θεοδωράκης στηρίζει πραγματικά αυτούς που παράγουν και εισφέρουν στην κοινωνία και την οικονομία! Μέσω της πολιτικής και κοινοβουλευτικής του παρουσίας έχει υποστηρίξει την ελεύθερη αγορά, έχει παρέμβει με χρήσιμες και ρεαλιστικές προτάσεις για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, την απλοποίηση διοικητικών διαδικασιών, την κωδικοποίηση της νομοθεσίας και τη μείωση της πολυνομίας.

Γιατί ο Σταύρος Θεοδωράκης στηρίζει με κάθε τρόπο την πλέον αναγκαία επένδυση στη χώρα: την αναβάθμιση της παιδείας! Έχει καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια και έχει πρωτοστατήσει στον αγώνα κατά του νόμου Γαβρόγλου που μας γυρίζει σε άλλες εποχές. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι έχει καταδικάσει  πρώτος απερίφραστα το μεγάλο δεινό των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας: τις κομματικές παρατάξεις, οι οποίες αποτελούν εστίες νεποτισμού και αναξιοκρατίας, ενώ φέρουν και σοβαρή ευθύνη για την αισθητική υποβάθμιση και την ανομία εντός των Ιδρυμάτων.

Πρωτίστως, όμως, στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου είμαι με τον Σταύρο Θεοδωράκη γιατί μας καλεί όλους να συμμετέχουμε στην εκλογική διαδικασία και να συνδιαμορφώσουμε το νέο κόμμα. Αυτόν τον τόνο επιθυμεί να δώσει ως επικεφαλής, της συμμετοχής και της ανοιχτότητας. Ας ανταποκριθούμε στο κάλεσμα και ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας, ως πολίτες.

*Ο Χάρης Παπαδάκης είναι ασκούμενος δικηγόρος ΔΣΑ, Μεταπτυχιακός φοιτητής IDEF

 

Πηγή: thecaller.gr

Επιστροφή