Με το Σταύρο, γιατί η καραμέλα “όλοι ίδιοι είναι” έλιωσε…

18 Σεπτεμβρίου 2017

Του Κωνσταντίνου Καλοφωλιά

Στην εποχή που η παραδοσιακή διάκριση σε δεξιά και αριστερά έχει καταστεί από τις σύγχρονες εξελίξεις (παγκοσμιοποίηση, τεχνολογική επανάσταση) παρωχημένη καλούμαστε όλοι πλέον να τοποθετηθούμε εκ νέου στον πολιτικό χάρτη. Tα νέα θεμελιώδη ερωτήματα τα οποία κρίνουν την πολιτική μας στάση είναι αν και κατά πόσο θέλουμε μια ανοικτή οικονομία, και μια δίκαιη χωρίς διακρίσεις κοινωνία.
Αν είμαστε υπέρ ή όχι μιας οικονομίας που θα προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες, θα ενισχύει την επιχειρηματικότητα και θα επιβραβεύει την καινοτομία. Αν θέλουμε μια κοινωνία που θα αγκαλιάζει όλους τους πολίτες της και ένα αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος που θα λειτουργεί υπέρ των πραγματικά ασθενέστερων.
Με δυο λόγια αν θέλουμε μια οικονομία που παράγει και ένα κράτος που διανέμει δίκαια.
Στη χώρα μας σε λίγο καιρό συμπληρώνονται οκτώ χρόνια οικονομικής ύφεσης και κοινωνικής παρακμής.
Άνθρωποι που οφείλουν την πολιτική τους ύπαρξη στις νοοτροπίες (οικογενειοκρατία, διαφθορά, πελατειακό κράτος) που οδήγησαν την Ελλάδα στα βράχια βρίσκονται σε όλα τα κόμματα και δηλώνουν έτοιμοι να αναλάβουν ξανά το πηδάλιο της εξουσίας. Απέναντι στις χρεοκοπημένες πολιτικές τους βρίσκονται πολίτες που θεωρούν καθήκον τους να ενισχύσουν τις φωνές που κάνουν λόγο για αξιοκρατία, παραγωγή και κοινωνική προσφορά. Για πρώτη φορά με τις εκλογές για την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου πολιτικού φορέα που τοποθετείται στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, τους δίνεται η ευκαιρία οι ιδέες τους αυτές να καταστούν πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία.
Καλύτερο εχέγγυο επιτυχίας από την επαγγελματική και πολιτική πορεία του Σταύρου Θεοδωράκη δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Σίγουρα κάποιος που έχει καταφέρει στη ζωή του να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα στηριζόμενος στις δικές του δυνάμεις μπορεί να προσφέρει σε όλους την ευκαιρία να πετύχουν, γιατί πολύ απλά γνωρίζει πως αυτό γίνεται.
Όσο η οικονομία και η κοινωνία μας παραμένουν κλειστές τόσο οι νέοι θα παίρνουν την οδό της φυγής στο εξωτερικό και αρκετοί εναπομείναντες θα αισθάνονται αδικημένοι δίνοντας πίστη στο λαϊκισμό.
Στο χέρι όλων μας είναι να αλλάξουμε αυτήν την κατάσταση και να φέρουμε στο κέντρο της πολιτικής τις έννοιες της δημιουργίας, της προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Για αυτό 5 Νοεμβρίου είμαστε με το Σταύρο.

Πηγή: Messinia Live

Επιστροφή