Α λα τις ο Σταύρος – Game Changer

4 Οκτωβρίου 2017
Κείμενο του Γιώργου Προκοπάκη

Η πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία αλλάζει το παιγνίδι στην υπόθεση της εκλογής αρχηγού του Νέου Φορέα.

Το πρόβλημα δεν ήταν ποτέ η “τεχνική δυνατότητα” για την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Ήταν ο “εκλογικός κατάλογος” ή το “μητρώο” – όπως θέλει ας το πει καθένας. Η πρόταση του ΣΘ αυτό που κάνει είναι η διαδικασία δημιουργίας του “μητρώου”. Η ανοητολογία από πολλές μεριές – δυστυχώς και μέσα από την Επιτροπή Αλιβιζάτου – παραπλανούσε για το πραγματικά επίδικο. Το επίδικο, το εκλογικό σώμα δηλαδή, δεν έχει καν συζητηθεί ακόμη. Πρώτα απ’ όλα πολιτικό ζήτημα.

Η πρόταση ΣΘ ξεκαθαρίζει το τοπία. Δεν υπάρχει πλέον καμιά δικαιολογία. Ας τοποθετηθεί καθένας και ας αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν φαντάζομαι πως μπορεί οποιοσδήποτε να ισχυρισθεί ότι έχει ποτέ εγγραφεί μέλος σε οποιοδήποτε από τα κόμματα ή κινήσεις που συμμετέχουν με διαδικασία αυστηρότερη και πιο αξιόπιστη από την πρόταση ΣΘ.

Οι μεγάλες ευθύνες είναι στην Επιτροπή Αλιβιζάτου. Μέχρι στιγμής, ο Αλιβιζάτος έχει επιτύχει ως ισορροπιστής.Η Επιτροπή Αλιβιζάτου όμως έχει φθάσει τη διαδικασία στο όριο του ευτελισμού. Ας αποδοθούν ευθύνες.

Είναι προφανές πως η πραγματικότητα και οι ειδικοί της επιτροπής είναι αμοιβαίως αποκλειόμενα. Είναι προφανές πως ο αιωνίως κενολογών αγκιτάτορας κάθε ψιλομεσσία του χώρου που του προσφέρει στέγη δεν μπορεί να είναι μέλος οργάνου που υποτίθεται διασφαλίζει τις διαδικασίες – δεν μπορεί να πλασσάρει “γραμμές” ως μέλος της.

Ας σοβαρευτούμε, ας σοβαρευτούν και αυτοί. Η υπόθεση αφορά όλους τους πολίτες. Ακόμη και αυτούς που έχουν ήδη κάνει άλλες πολιτικές επιλογές. Ας αναλογιστούν την ευθύνη τους. Σε κατάσταση ρευστοποίησης του πολιτικού συστήματος – γι’ αυτό άλλως τε έχει προκύψει η υπόθεση νέου φορέα – ευθύνη τους είναι να φέρουν σε πέρας τη διαδικασία διαφανώς και αξιόπιστα. Αυτό αφορά τους πάντες, ακόμη και αυτούς που βγάζουν σπυράκια με όλους τους υποψηφίους ή αυτούς που θεωρούν πως η πολιτική διέξοδος δεν περνά από το “πασαρέλα πρώτα”.

Μεγάλα παιδιά είναι. Η κοινωνία τους βλέπει. Ένα μέρος της προσβλέπει σ’ αυτούς. Ας κάνουν τα κουμάντα τους.

Α λα τις ο Σταύρος – Game ChangerΗ πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία αλλάζει το παιγνίδι σ…

Posted by George J. Prokopakis on Wednesday, October 4, 2017

Επιστροφή