Ιδού σε ποιων το συλλαλητήριο θα πάτε…

2 Φεβρουαρίου 2018

Κάποιοι εκ των διοργανωτών του συλλαλητηρίου δεν είναι μη ακραίοι «πατριώτες». Είναι ακροδεξιά μπουμπούκια, που θεωρούν «προδότες» Παυλόπουλο και Τσίπρα και «κηφηναριό» του βουλευτές, λέγοντας ότι «θα τους πετάξουν έξω» από τη Βουλή. Μεγάλη η ευθύνη Μητσοτάκη, Μ. Θεοδωράκη, Ιερώνυμου.

Υποτίθεται ότι στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης «παρεισέφρησαν» κάποιοι ακραίοι (τύπου Φράγκου Φραγκούλη) και το εξέτρεψαν από τον «αγνό» και «πατριωτικό» σκοπό του. Γι’ αυτό και το συλλαλητήριο της Αθήνας το ανέλαβαν οι «μη ακραίοι», «γνήσιοι πατριώτες», μακριά, δήθεν, από κόμματα και εμφορούμενοι από την «εθνική» ιδεολογία. Επίσης εξοβέλισαν το χρυσαυγίτικο μπουμπούκι Μιχάκη, για να μην τους «εκθέτει».

Γι’ αυτό και έσπευσαν διάφοροι «αφελείς», όπως o βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, να δηλώσουν αμέσως ότι θα πάνε στο συλλαλητήριο. Γι’ αυτό και ανταποκρίθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης, χωρίς οι άνθρωποι που θα έπρεπε να τον προστατεύουν, να κοιτάξουν με ποιους (διοργανωτές) έχουν να κάνουν. Γι’ αυτό και ο Αρχιεπίσκοπος ενέδωσε στις έξαλλες φωνές των Αμβρόσιων και των Σεραφείμ και αγνόησε τις συνετές, όπως αυτή του Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.

Οι νέοι οργανωτές, λοιπόν, δεν είναι διαφορετικοί. Υπάρχουν μεταξύ τους πρόσωπα που στις τηλεοράσεις καταφέρνουν να κρύβονται κάτω από τη μάσκα του «ήπιου πατριώτη». Αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Για παράδειγμα, η εκ των διοργανωτών (δημοσιογράφος και άλλα δηλώνει) Γεωργία Μπιτάκου, που έχει αναλάβει την προβολή του συλλαλητηρίου, την ημέρα που η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε ότι δεν θα πάει στο συλλαλητήριο, την στόλισε ως εξής.

Λίγες ημέρες πριν είχε χαρακτηρίσει την Βουλή «κηφηναριό δωσιλόγων» που κάποια μέρα θα την αδειάσουν» (αυτοί οι -μη κηφήνες- πατριώτες, εννοεί).
Γι’ αυτό το επόμενο συλλαλητήριο -λέει αυτή η γνήσια πατριώτισσα- «θα αποτελειώσει τους προδότες».

Και λίγες μέρες νωρίτερα (7-12-2017) η κυρία αυτή απειλούσε τους «απάτριδες και προσκυνημένους» Προκόπη Παυλόπουλο και Αλέξη Τσίπρα.

https://www.facebook.com/giorgia.bitakoub/posts/1364000340375672

Αυτή, λοιπόν, η υπερ-πατριώτισσα έχει αναλάβει την προβολή του συλλαλητηρίου και αλωνίζει στα πρωϊνά τηλεπαράθυρα, χωρίς οι παρουσιαστές να της κάνουν την απλή ερώτηση: Είναι προδότες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός;

Φυσικά, το κάθε αφιονισμένο ψώνιο έχει το δικαίωμα να βρίζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τους πάντες. Δημοκρατία έχουμε, όλα ελεύθερα. Γι’ αυτούς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το πρόβλημα το έχουν άλλοι:

– Το έχουν όσοι -αγαθοί, αφελείς, μη ακραίοι τέλος πάντων- δέχονται να μπαίνουν υπό την σκέπη τους.

– Το έχουν οι βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι -έμπλεοι εθνικής υπερηφανείας, ου μην αλλά και αφελείας- θα βρίσκονται την Κυριακή μαζί με τέτοιους που θεωρούν τους ίδιους(!) «κηφήνες» και «προδότες»!

– Το έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που παρακολουθεί τέτοια μπουμπούκια να στολίζουν ως «Εφιάλτες» την Ντόρα, τον Δένδια, την Γιαννάκου και όσους συνετούς του κόμματός του δεν δέχονται να συμφύρονται μαζί τους.

– Το έχει ο Μίκης Θεοδωράκης, που ελαφρά τη καρδία αποδέχτηκε να περιβάλλεται την Κυριακή από τέτοια μπουμπούκια, τα οποία θάλλουν σε ακροδεξιά και χρυσαυγίτικα χωράφια. Υπάρχει κανείς γύρω του να τον προστατεύσει τώρα στα στερνά του;

– Το έχει ο συνετός Ιερώνυμος, που επέτρεψε σε συν-Ιεράρχες του να βρεθούν την Κυριακή πλάι πλάι με τέτοιους χαμαιλεόντες, που σπέρνουν το μίσος.

Ολοι αυτοί έχουν υποχρέωση να δουν κατάματα την πραγματικότητα. Δεν έχουν να κάνουν με, δήθεν, μη ακραίους πατριώτες. Αλλά με τύπους που καταγγέλλουν τον Παυλόπουλο, τον Τσίπρα και τους λοιπούς ως προδότες και θέλουν να τους βγάλουν από τη Βουλή για να βάλουν άλλους. Πώς; Δεν το λένε ακόμα. Ισως με τη βοήθεια «τρελών στρατηγών».

Οσοι, λοιπόν, θα πάνε στην Σύνταγμα την Κυριακή ας μην έχουν αυταπάτες. Πίσω από τα ωραία λόγια του «πατριωτισμού» κρύβονται τέτοια μπουμπούκια. Αν όλοι όσοι έχουν υπεύθυνο ρόλο και λόγο (ο Μητσοτάκης, ο Μίκης, ο Ιερώνυμος κ.α) θέλουν να τα ποτίζουν για να μεγαλώσουν, με γεια τους με χαρά τους.

Αλλά όπως λέει ο Eυαγγελιστής: «Νυν δεν πρόφασιν ουκ έχουσιν περί της αμαρτίας αυτών». Τα ξέρουν όλα, καμιά πρόφαση δεν τους σώζει, το κρίμα στο λαιμό τους.

Συντάκτης: Γιώργος Καρελιάς

Πηγή: protagon.gr

Επιστροφή