Η θετική συμβολή του Σταύρου Θεοδωράκη και η ορμή του Ποταμιού

18 Σεπτεμβρίου 2017

Του Γιώργου Πιέρρου

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έστω και αργά σύμφωνα με κάποιους δήλωσε τελικά παρών στις διεργασίες για την δημιουργία του νέου ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς. Δίνει το δικό του πολιτικό στίγμα μιλώντας για την ανάγκη δημιουργίας μιας κεντρώας παράταξης κάνοντας όσους έχουν αναφορές στην σοσιαλδημοκρατία να διαφωνούν, ωστόσο έτσι διευρύνονται παράλληλα και το όρια της παράταξης στο φιλελεύθερο κέντρο. Άλλωστε στα πλαίσια μιας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης δεν μπορούν να μην συμπορεύονται σοσιαλδημοκράτες και προοδευτικοί κεντρώοι, διαχρονικά αυτά τα δύο πολιτικά ρεύματα εκβάλουν στον ίδιο κόλπο.

Με την συμβολή του Σταύρου Θεοδωράκη ο διάλογος πέρασε από την επέκταση των ορίων της ΔΗΣΥ στο επίπεδο της δημιουργίας ενός εντελώς νέου φορέα, από το μηδέν όπως δηλώνει και ο ίδιος. Αυτό άλλωστε είναι το ζητούμενο όσων συμμετείχαν σε όλες τις διεργασίες για την ανασυγκρότηση του χώρου, όσων ήταν εκείνο το βράδυ στο Ακροπόλ για τους “58”, όσων είχαν παρευρεθεί παλιότερα στο φόρουμ και στο Γκάζι, όσων παρακολουθούσαν τα βήματα της επιτροπής για την ανασυγκρότηση της σοσιαλδημοκρατίας και επιμένουν ακόμα και σήμερα να ελπίζουν, γνωρίζοντας παράλληλα ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία.

Για το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας το Ποτάμι συμβάλλει εξίσου θετικά καθώς υποστηρίζει ότι είναι απαραίτητο να διεξαχθεί και μάλιστα χωρίς προαπαιτούμενο την αυτοπρόσωπη παρουσία των ψηφοφόρων. Κάτι τέτοιο όντως θα καταργούσε το νόημα της και θα έθετε περιορισμούς που δεν έχουν σχέση με την διατήρηση του αδιάβλητου της διαδικασίας το οποίο μπορεί να προστατευθεί με την παράθεση προσωπικών στοιχείων όπως ο αριθμός ταυτότητας, διαβατήριο και άλλα.

Παράλληλα το Ποτάμι πρότεινε και έκανε πράξη την ηλεκτρονικοποίηση της διαδικασίας συλλογής υπογραφών με το https://stavrostheodorakis.gr/stirizo-ki-ego-to-stavro/

Οι εθελοντές, οι φίλοι του Ποταμιού και ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης ακόμα και με αδυναμίες συνέβαλλαν καθοριστικά  στην εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες και την σύνδεση τους με την πολιτική ωθώντας έτσι στην δημιουργία μιας γέφυρας που καταργεί γεωγραφικούς και γραφειοκρατικούς περιορισμούς. Ακολούθησαν τις εξελίξεις χωρίς φόβο, χωρίς την ασφάλεια που παρέχουν οι κομματικοί διάδρομοι και τα κλειστά πολιτικά γραφεία.

Μένει το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ και όλες οι κινήσεις και τα πρόσωπα του χώρου να προχωρήσουν ακόμα και σε αχαρτογράφητα νερά προκειμένου να υπάρξουν θετικές εξελίξεις πρώτα για την χώρα και έπειτα για τον προοδευτικό χώρο. Την ορμή του Ποταμιού η δημοκρατική παράταξη την χρειάζεται…

 

Πηγή ZoomNews

Επιστροφή