Δεν έχει σημασία αν συμφωνείς μαζί του ή όχι… Ο Θεοδωράκης τολμά και στο twitter

5 Οκτωβρίου 2017

Του Γιώργου Πιέρρου στο ZoomNews

Κι ενώ η ηλεκτρονική ψηφοφορία συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο ακόμα και μετά την χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής Αλιβιζάτου με κάποιους να την αντιμετωπίζουν με φοβικά αντανακλαστικά, ο Σταύρος Θεοδωράκης όχι μόνο επιμένει σε αυτήν αλλά τολμά και κάτι ακόμα…

Τι είναι αυτό; Η επικοινωνία που θα έχει μέσω με twitter με όσους χρήστες θελήσουν να του θέσουν ερωτήματα. Συγκεκριμένα σήμερα στις 6 θα ξεκινήσει να απαντά σε όσα ερωτήματα του τεθούν για μισή ώρα. Μπορεί κανείς να αναρωτηθεί αν αυτό είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό ή αν σηματοδοτεί κάτι.

Και όμως τα social media και ειδικά το twitter που κατακλύζεται από αρκετά ψεύτικα προφίλ τα λεγόμενα τρολλς, είναι ιδιαίτερα απρόβλεπτο. Κανείς δεν ξέρει τι ερωτήσεις θα τεθούν, κανείς δεν γνωρίζει αν θα δεχθεί επιθέσεις. Ωστόσο ο επικεφαλής του Ποταμιού τολμά.

Τολμά στην ουσία να αποδεχθεί την πραγματικότητα, τα social media δεν έχουν έρθει απλά για να μείνουν αλλά για να πρωταγωνιστήσουν στην επικοινωνία και στην ενημέρωση. Είναι το πιο ισχυρό μέσο για την διάχυση μηνυμάτων, τα παρακολουθούν πολλοί περισσότεροι χρήστες από ότι μια δημοφιλή εκπομπή της τηλεόρασης, οτιδήποτε συζητηθεί εκεί μπορεί να γίνει viral δηλαδή κεντρικό θέμα της επικαιρότητας και παράλληλα ακόμα και οι ειδήσεις αν δεν δημοσιευθούν και σε αυτά μέσω των sites, φτάνουν σε πολύ λίγους.

Ο Σταύρος λοιπόν τολμά να αποδεχθεί την νέα πραγματικότητα, τολμά να αποδεχθεί τους σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας, να καρπωθεί τα θετικά τους αλλά και να έρθει αντιμέτωπος με τους κινδύνους που έχουν καθώς σε αυτά κανείς δεν ελέγχει τίποτα. Την ίδια ώρα επιμένει στην ηλεκτρονική ψηφοφορία και είναι έτοιμος να πάρει το ρίσκο προκειμένου να συμμετάσχουν όσοι περισσότεροι γίνεται απέναντι στους γεωγραφικούς και γραφειοκρατικούς περιορισμούς.

Δεν έχει σημασία αν θα τον ψηφίσει κανείς ή όχι, δεν έχει σημασία αν συμφωνεί κάποιος μαζί του σε όλα, σε λίγα ή σε πολλά, σημασία έχει ότι εκείνος έχει την τόλμη και πρόοδος χωρίς αυτή δεν μπορεί να έρθει. Οι πρακτικές  του παρελθόντος δίνουν ασφάλεια, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι πως κρατούν παράλληλα και σε αυτό. Τα πράγματα είναι απλά, προοδευτικό κόμμα που δεν τολμά να έρθει σε επαφή με την πρόοδο σε όλους τους τομείς δεν υφίσταται.

Υ.Γ. Όσοι θέλουν να θέσουν τα δικά τους ερωτήματα στον επικεφαλής του Ποταμιού δεν έχουν παρά να είναι συντονισμένοι στις 6 και να ρωτήσουν τον Σταύρο Θεοδωράκη χρησιμοποιώντας το hashtag #askStavros.

 

Επιστροφή