Ας απελευθερωθεί το δημόσιο από την κομματική μπότα

12 Οκτωβρίου 2017 / TAGS:

«Μια από τις βασικές μας προτεραιότητες είναι η απελευθέρωση του δημοσίου από την κομματική μπότα. Η Ελλάδα πάσχει από ένα στρεβλό μοντέλο διοίκησης που πρέπει να αλλάξει. Και η βάση της στρεβλότητας εντοπίζεται στην ύπαρξη κομματικών εγκάθετων. Θέλουμε ένα ευκίνητο, σύγχρονο και αξιολογημένο δημόσιο» τόνισε ο Σταύρος σε ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ με πολίτες και τοπικούς φορείς στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης.

Ο Σταύρος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των περίπου 150 παρευρισκομένων, ενώ ανέλυσε τις προτεραιότητές του για το νέο προοδευτικό Κίνημα. Στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη ύπαρξης πραγματικής αξιολόγησης του Δημοσίου, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα δώσει ώθηση και στο κομμάτι των επενδύσεων. «Όπως αξιολογούμε τις υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα, όπως αξιολογούμαστε οι περισσότεροι σήμερα από τις δουλειές μας, έτσι πρέπει να γίνει και με τους δημόσιους υπαλλήλους. Προφανώς, αυτό δε σημαίνει αξιολόγηση από το γραφείο του υπουργού γιατί το γραφείο του υπουργού μπορεί και να αξιολογεί με κριτήριο τα κομματικά ένσημα κάποιου. Εμείς προτείνουμε τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου οργανισμού, σαν το ΑΣΕΠ. Όμως αν ένας υπάλληλος αξιολογηθεί 2 φορές και βρεθεί ανεπαρκής, τότε θα πρέπει να απομακρυνθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των πολιτών για το πώς μπορεί να πάει η οικονομία μπροστά επεσήμανε ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα αν συνεχίσει να εισάγει το μεγαλύτερο μέρος του τραπεζιού της. Δεν μπορεί να είναι αντιπαραγωγική στην παραγωγή προϊόντων». Πέρα από την ανάγκη να διευρύνουμε την παραγωγική μας βάση, ο Σταύρος μίλησε και για τη σημασία των έργων υποδομών ως παράγοντα που μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της παραγωγικότητας της χώρας, αλλά και στην ανάγκη να μειωθεί ο χρόνος αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού, ώστε να δημιουργούνται πιο γρήγορα επενδυτικές ευκαιρίες.

Τον Σταύρο συνόδευαν ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρόεδρος του ινστιτούτου του Ποταμιού «Π² – Πρόοδος στην Πράξη»,  Παναγιώτης Καρκατσούλης και ο εκδότης της Μεταρρύθμισης Γιάννης Μεϊμάρογλου.

 

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μανωλόπουλος

Επιστροφή