Ανταπόκριση του Σταύρου από το Παρίσι

23 Απριλίου 2022 / TAGS:

Ο Σταύρος βρίσκεται στο Παρίσι για τον Β’ γύρο των γαλλικών εκλογών και μεταδίδει το κλίμα που επικρατεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha Tv.

Μία μέρα πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις προεδρικές εκλογές, ο Σταύρος δηλώνει ότι «το μεγάλο ζητούμενο είναι η ψήφος των ανθρώπων του Μελανσόν, των αριστερών ψηφοφόρων και άλλων αντισυστημικών που τον είχαν ψηφίσει. Γι’αυτό ο Μακρόν αφιέρωσε την τελευταία του μεγάλη εκλογική εκστρατεία σε ένα προπύργιο του Μελανσόν. Προσπαθεί να κερδίσει ψήφους αυτών των πολιτών».

Παράλληλα, αναφέρει το παράδειγμα της γαλλικής εφημερίδας Libération: «Ενδεικτικός είναι ο τίτλος της ιστορικής Libération που με τεράστια γράμματα λέει “Κοντράρουμε την ακροδεξιά, ψηφίζουμε Μακρόν”. Μια μικρή λεπτομέρεια, το Μακρόν ήταν γραμμένο με πάρα πολύ μικρά γράμματα. Είναι λοιπόν μια ψήφος με κρύα καρδιά, αλλά έτσι και αλλιώς και αυτές οι ψήφοι μετράνε και ο Μακρόν εκτός απροόπτου θα είναι ο πρόεδρος της γαλλικής δημοκρατίας και για τα επόμενα 5 χρόνια».

Όσον αφορά την ψήφο των ακροδεξιών ψηφοφόρων εξήγησε ότι «Πάντα τα ακροδεξιά κόμματα έχουν και μια κρυφή ψήφο. Κάποιοι άνθρωποι που ντρέπονται να το ομολογήσουν ότι ψηφίζουν ακροδεξιά. Δεν θεωρούν όμως οι δημοσκόποι ότι αυτοί είναι τόσοι πολλοί ώστε μπορούν να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα. Υπάρχει όμως όπως σε όλες τις εκλογές μια μικρή επιφύλαξη. Η διαφορά όμως των 10 μονάδων που φαίνεται ότι είχε ο Μακρόν – μέχρι τις δημοσκοπήσεις της Τετάρτης – Πέμπτης – νομίζω ότι είναι ένα ασφαλές προβάδισμα για τον απερχόμενο αλλά και εκ νέου πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν».

Αναφερόμενος σε μια νίκη της Λεπέν, ο Σταύρος τόνισε ότι αυτή θα επιβαρύνει πολύ την Ευρώπη, «θα παγώσει την αμυντική και εξωτερική πολιτική, θα μειώσει -μάλλον- και τα κονδύλια προς τον Νότο. Άρα μια νίκη της Λεπέν θα είναι εις βάρος και της Ελλάδας. Η νίκη του Μακρόν θα αναπτερώσει μάλλον τις ελπίδες μας. Θυμίζω ότι ο Μακρόν είχε επιλέξει την Πνύκα στην Αθήνα για να ανοίξει την μεγάλη συζήτηση για την ολοκλήρωση της Ευρώπης. Ένας Ευρωπαιστής, ένας φιλέλληνας, από την μία μεριά και μια γυναίκα που αρνείται την Ευρώπη, την δέχεται σαν πικρό χάπι και έχει πολλές καλές σχέσεις βέβαια και με το τουρκικό κατεστημένο».

Δείτε όλο το βίντεο εδώ:

Επιστροφή