Αν υπερνικηθεί ο κομματισμός η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία θα δουν καλύτερες μέρες

9 Δεκεμβρίου 2018 / TAGS:

“Θα μπορούσες να κάνεις πολλές βιβλιοθήκες με τις υποσχέσεις που έχουν δοθεί από τους πολιτικούς στη Θεσσαλονίκη. Εμείς θα υποστηρίξουμε ανθρώπους που θα έχουν προτεραιότητα τον τόπο τους, τους πολίτες τους και όχι τα κόμματα και την κομματική τους καριέρα” τόνισε ο Σταύρος σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη σχετικά με τη στάση του Κινήματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο επικεφαλής του Ποταμιού χαρακτήρισε, “δημοσιογραφικές αστειότητες” τα δημοσιεύματα που τον εμφανίζουν να διαπραγματεύεται με τη ΝΔ, ενώ αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών επανέλαβε κατηγορηματικά ότι “το Ποτάμι θα προτάσσει πάντα στα εθνικά θέματα το πατριωτικό και όχι το κομματικό καλό. Δεν αλλάζουμε επειδή σήμερα φυσάει ένας διαφορετικός άνεμος” τόνισε. “Με αυτές τις σκέψεις θα πορευθούμε στις αποφάσεις μας στη Βουλή όταν έρθει η ώρα” επεσήμανε.

Το πλήρες κείμενο των δηλώσεων του Σταύρου έχει ως εξής:

Στη Θεσσαλονίκη όλοι τάζουν όλοι υπόσχονται. Θα μπορούσες να κάνεις πολλές βιβλιοθήκες με τις υποσχέσεις που έχουν δοθεί από τους πολιτικούς στη Θεσσαλονίκη. Εμείς έχουμε κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις και θεωρούμε πως αν υπερνικήσουμε τον κομματισμό, τη γραφειοκρατία, το υδροκέφαλο κράτος της Αθήνας, και η Αθήνα παραχωρήσει εξουσίες στη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, πιστεύω ότι η περιοχή θα προχωρήσει σε μία πολύ καλύτερη εποχή.

Για το ποιόν θα υποστηρίξει το Ποτάμι στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Θα περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουν οι φίλοι μας. Υπάρχουν πολλοί στο Ποτάμι που εδώ στη Θεσσαλονίκη ενδιαφέρονται να υπάρξει μια συνέχεια της πολιτικής Μπουτάρη. Θα περιμένουμε τις δικές τους εκτιμήσεις, τις δικές τους απόψεις γιατί, ξέρετε, κι εδώ υπάρχει μια διαφορά. Το Ποτάμι δεν πιστεύει ότι θα πρέπει να ορίζει αυτό τους υποψήφιους δημάρχους. Γι αυτό έχουμε το φαινόμενο σε κάποιες περιοχές να υποστηρίζουμε δημάρχους που έρχονται από τη Νέα Δημοκρατία, σε κάποιες άλλες που προέρχονται από το ΣΥΡΙΖΑ, από το ΠΑΣΟΚ, ακόμα και από το ΚΚΕ υποστηρίζουμε δημάρχους και νομίζω ότι αυτό θέλει η κοινωνία σήμερα, το 2018, από τα κόμματα. Να μην πατρονάρουν δημάρχους, να υποστηρίζουν τους καλύτερους. Πρόσφατα σε μια μικρή αντιπαράθεση μου είπαν: μα όλα τα κόμματα αυτό λέμε, τους καλύτερους. Δεν προβληματίζεται ο κόσμος όμως ότι οι καλύτεροι έχουν πάντα το χρώμα του κόμματός τους; Εμείς λέμε, λοιπόν, ότι υπάρχουν καλύτεροι και σε άλλους χώρους όχι μόνο στους δικούς μας και θα υποστηρίξουμε σε όλη την Ελλάδα ανθρώπους που θα έχουν προτεραιότητα τον τόπο τους, τους πολίτες τους και όχι τα κόμματα και την κομματική τους καριέρα.

Για το δημοσίευμα της Real News που σας θέλει να κάνετε αλλαγή στο θέμα των Πρεσπών;

Προσέξτε, το Ποτάμι δεν είναι από τα παλιά κόμματα. Και ο Σταύρος δεν είναι από τους παλιούς αρχηγούς. Δεν παζαρεύουν, δεν διαπραγματεύονται τις αρχές τους. Κινούμαστε πάντα με τη σκέψη στο πατριωτικά καλό και όχι στο κομματικά καλό. Δεν αλλάζουμε επειδή σήμερα φυσάει ένας διαφορετικός άνεμος. Θα πρέπει, και σ’ αυτό θα επιμείνουμε, να υποσχεθούμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο, ειρηνικό, με πολλά χαμόγελα μέλλον. Αυτή είναι η σκέψη μας και με αυτές τις σκέψεις θα πορευθούμε στις αποφάσεις μας στη Βουλή όταν έρθει η ώρα.

Για το πρωτοσέλιδο της Νέας Σελίδας

Αυτές είναι αστειότητες που αναφέρονται στα παλιά κόμματα. Έτσι έχουν μάθει και πολλοί αναλυτές και πολλοί δημοσιογράφοι. Να θεωρούν την πολιτική ένα συνεχές παζάρι για τις θέσεις ,ένα συνεχές παζάρι για τις καριέρες. Όπως έχω πει και νομίζω ότι είναι κατανοητό και κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει ότι δεν λέω αυτό που πιστεύω -μάλλον όλοι θα συμφωνήσουν ακόμη και οι αντίπαλοί μου ότι είμαι ευθύς και καθαρός- λέω λοιπόν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βρεθώ σε κανένα ψηφοδέλτιο επικρατείας. Το Ποτάμι θα είναι δυνατό στην επόμενη Βουλή και θα είμαι εκεί.
Τα παζάρια θα είχαν καλύτερη αξία αν ήταν λίγο πιο απτά. Τους έκανα μία πλάκα και τους είπα ότι προφανώς ξέχασαν να αναφέρουν ότι θέλω και κάποιες θέσεις πάρκινκ στην Πειραιώς και μερικούς ντενεκέδες λάδι από την Κρήτη. Μπορεί να κάνουμε πλάκα αλλά είναι πιο σοβαρή η νοοτροπία που φανερώνουν αυτά τα δημοσιεύματα. Και σας είπα και πριν, έχουν μάθει πολλοί σχολιαστές να κρίνουν την πολιτική με τα μάτια του παρελθόντος, με τα μάτια των παλιών πολιτικών. Εμείς είμαστε αλλιώς.

Για τις δηλώσεις Ζάεφ

Κάναμε συγκεκριμένες παρατηρήσεις με βάση τις αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις των γειτόνων μας. Και τους έχουμε πει ότι δεν θα επιτρέψουμε ο αλυτρωτισμός να επιστρέψει από το παράθυρο. Πρέπει να είμαστε όλοι σίγουροι ότι θέλουμε να πάμε σε μία νέα εποχή ειρηνική, χωρίς διεκδικήσεις και χωρίς να θυμόμαστε ανά στιγμές, για την εσωτερική κατανάλωση, διάφορες αστείες θεωρίες. Χαρακτήρισα αυτή τη συζήτηση για την Μακεδονία, για τους μακεδόνες του Αιγαίου, που λένε οι γείτονές μας, ως μία αστεία υπόθεση, που δεν έχει να κάνει ούτε με την πραγματικότητα ούτε βέβαια με τον σύγχρονο δρόμο που θέλουμε να βαδίσουμε.

Επιστροφή