Αυτός που προπαγανδίζει ένα έγκλημα, δεν έχει δικαίωμα στην άδεια

9 Νοεμβρίου 2017 / TAGS:

«Όταν ο Κουφοντίνας, με επανειλημμένη αρθρογραφία του, μιλάει για την ανάγκη ένοπλης βίας, έχει απομακρυνθεί από το ενδεχόμενο να επαναλάβει το έγκλημά του; Η δική μας εκτίμηση και η συζήτηση που κάναμε με τους νομικούς είναι ότι αυτός που προπαγανδίζει ένα έγκλημα δεν έχει δικαίωμα στην άδεια. Είναι δικαίωμα του φυλακισμένου να κάνει κάποια στιγμή και αίτηση για άδεια, για να μπορεί να επιστρέψει σιγά-σιγά στο περιβάλλον του, όμως ο νόμος περιλαμβάνει προϋποθέσεις.». Αυτό τόνισε ο Σταύρος, μιλώντας στον Άρη Τόλιο στο ραδιόφωνο 9.84 για την άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα .

 

Αναφερόμενος στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής για την ηγεσία του νέου φορέα ο Σταύρος, τόνισε ότι ελπίζει «οι πολίτες να πάρουν αυτή την υπόθεση στα χέρια τους και να ψηφίσουν». Στάθηκε μάλιστα ιδιαίτερα στην ανάγκη να συμμετέχουν νέοι άνθρωποι στο εγχείρημα αυτό. «Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε. Εάν δεν το αλλάξουμε αυτό, εάν δεν συμμετέχουν δηλαδή οι νέοι άνθρωποι στα νέα κόμματα, είμαστε μια αποτυχημένη παρέα πολιτικών» είπε χαρακτηριστικά. Ως προς τη σημασία της ανανέωσης του πολιτικού σκηνικού της χώρας υπογράμμισε ότι θα ήταν καταστροφικό για το χώρο «αν ο αρχηγός απλώς παίζει το παιγνίδι με τις καρέκλες, δηλαδή είναι οι ίδιες καρέκλες, οι ίδιοι άνθρωποι και αλλάζει απλώς τους ανθρώπους πάνω στις καρέκλες». Μάλιστα σημείωσε ότι «είναι προσβολή να λένε κάποιοι ότι κάνουμε μία διαδικασία απλώς για να επιβεβαιώσουμε τα υπάρχοντα πρόσωπα». Στη συνέχεια απαντώντας σε ερώτηση για τη δήλωσή του ότι αν δεν εκλεγεί αρχηγός δε θα αποζητήσει με θέση βουλευτή επικρατείας υπογράμμισε ότι «δεν δέχομαι διορισμούς και θέσεις πέρα απ’ αυτές που μου δίνει ο λαός».

 

Τέλος ερωτώμενος για την αγωγή που προανήγγειλε ότι θα καταθέσει εναντίον του Πάνου Καμμένου τόνισε ότι «δεν τα βάζει με κάποιον βουλευτή των ΑΝΕΛ ή του ΣΥΡΙΖΑ που με βρίζει ή με συκοφαντεί». Όπως είπε, «εδώ μιλάμε για έναν υπουργό της κυβέρνησης που για κάποιους είναι ανεπίσημα και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και τα απογεύματα, αντί να ασχολείται με τα θέματα του Υπουργείου του, κάθεται και λέει ψέματα για μένα. Δεν θα πρέπει κάποια στιγμή, μία – δύο – τρεις – να του πει ο Έλληνας δικαστής φέρε τα στοιχεία γι’ αυτά τα οποία λες;»

Επιστροφή