Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Συνάντηση του Σταύρου με την πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου

16 Απριλίου 2018 | 12:00 - 13:00

Οι Έλληνες φοιτητές που προγραμματίζουν να πάνε στη Βρετανία για σπουδές την επόμενη εκπαιδευτική περίοδο, που ξεκινά το Σεπτέμβριο του 2018, δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα εξαιτίας του επικείμενου Brexit. Ούτε τα δίδακτρα πρόκειται να αλλάξουν, ούτε η δυνατότητα δανειοδότησής τους από το τραπεζικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε στον Σταύρο η πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου, κυρία Κέιτ Σμιθ, η οποία επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι τα γραφεία του Ποταμιού. Η πρέσβης εξήγησε ότι οι νέοι φοιτητές θα έχουν τα πλήρη δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών και φυσικά των Ελλήνων που εργάζονται ή σπουδάζουν ήδη στη Βρετανία.

Η κυρία Σμιθ ενημέρωσε τον επικεφαλής του Ποταμιού για τη στοχευμένη αντίδραση της Βρετανίας, της Γαλλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών στη Συρία, με αφορμή την επαναλαμβανόμενη ρίψη χημικών σε αμάχους από το καθεστώς του Άσαντ. Αντιστοίχως ο Σταύρος ενημέρωσε την πρέσβη για την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λέσβο και την κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια, ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα υποδοχής προσφύγων στην ανατολική Μεσόγειο.

Η Κέιτ Σμιθ ζήτησε να ενημερωθεί και για την πρόταση που έχει καταθέσει το Ποτάμι για τη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και στη συνέχεια ενημέρωσε τον Σταύρο για τη λειτουργία του αντίστοιχου Συμβουλίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, με Σύμβουλο Ασφαλείας (όπως προτείνει και το Ποτάμι) ο οποίος μάλιστα συνομιλεί απευθείας, όχι μόνο με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, αλλά και με τον γ.γ. γραμματέα του ΝΑΤΟ και άλλους διεθνείς παράγοντες.

Σταύρος και Κέιτ Σμιθ αναφέρθηκαν και στις προσπάθειες που γίνονται για την επίλυση των προβλημάτων με την ΠΓΔΜ και για τους κινδύνους που εγκυμονεί η παράταση των εκκρεμοτήτων αναφορικά με την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων. Όλα αυτά σε μια περίοδο, μάλιστα, που «τρίτες χώρες» προσπαθούν να τα εντάξουν στη δική τους σφαίρα επιρροής.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρέσβης ε.τ Γιώργος Κακλίκης, η υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων του Ποταμιού Οντίν Λιναρδάτου και ο υπεύθυνος Πολιτικών Υποθέσεων της Βρετανικής πρεσβείας Χρήστος Ψάλτης, ενώ εισερχόμενη στα γραφεία της Σεβαστουπόλεως η πρέσβης συναντήθηκε και συστήθηκε με το μέλος της Επιτροπής Διαλόγου του Ποταμιού, Κωστή Καζαμιάκη που βρισκόταν εκεί.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτογραφίες: Αφροδίτη Χουλάκη

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
16 Απριλίου 2018
Ώρα:
12:00 - 13:00