Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ο Σταύρος στη Στερεά Ελλάδα, τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του

6 Σεπτεμβρίου 2017

Περιοδεία στη Στερεά Ελλάδα πραγματοποιεί από το πρωί ο Σταύρος. Στη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη και τους συνεργάτες του, ενημερώθηκε για τα προβλήματα της περιφέρειας και ειδικά για το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης των 5 νομών. Όπως είπε ο Σταύρος όλοι δέχονται ότι υπάρχει πρόβλημα υποχρηματοδότησης της περιοχής, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να αποδοθούν στους πολίτες τα κονδύλια που πρέπει. Αναφερόμενος στο θέμα της εκλογής αρχηγού για το νέο προοδευτικό Κίνημα, ζήτησε από τον περιφερειάρχη και από τις τοπικές αρχές να βοηθήσουν την προσπάθεια, ώστε να ψηφίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες.

Στη συνέχεια, ο Σταύρος επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή Παναγιώτη Ζυγούρη, τους εργαζόμενους αλλά και ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Όπως είπε, όταν ολοκληρώθηκε η επίσκεψή του, το νοσοκομείο -όπως και πολλά άλλα νοσοκομεία ανά την Ελλάδα- έχει λίγο προσωπικό, λίγους γιατρούς και νοσηλευτές και χρειάζεται ανανέωση του εξοπλισμού του. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ελλείψεων ανέφερε την απουσία μαγνητικού τομογράφου, ενώ και ο αξονικός τομογράφος είναι προβληματικός. Ο Διοικητής του νοσοκομείου, αφού τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον του, ανέφερε ότι πρέπει να γίνει μια μεγάλη προσπάθεια για να καλυφθούν τα υλικοτεχνικά κενά που οφείλονται σε παραλείψεις πολλών ετών.

Ο Σταύρος επισκέφθηκε και το εργοστάσιο της Chipita όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της εταιρείας Σπύρο Θεοδωρόπουλο και το επιτελείο του. Ξεναγήθηκε στις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου και συνομίλησε με τους εργαζόμενους. Όπως επεσήμανε, είναι απαραίτητο να επισκεπτόμαστε εταιρείες και ανθρώπους που παράγουν καθώς αποτελούν βασικό μοχλό ανάπτυξης της χώρας. «Είμαστε με τους εργάτες, είμαστε με τους ανθρώπους που παράγουν πλούτο και χρέος μας ως πολιτικοί είναι να βρούμε τρόπους που θα τους βοηθήσουν να παράγουν και να εξάγουν όσο το δυνατόν περισσότερο» ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι εταιρείες όπως η Chipita συμβάλλουν με την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και τους φόρους που πληρώνουν στη διατήρηση του κοινωνικού κράτους. Ο Σταύρος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο που έχει επιτελέσει ο κ. Θεοδωρόπουλος, «ένας άνθρωπος που υπερασπίζεται ένα σύγχρονο μοντέλο ανάπτυξης με μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα».

Τον Σταύρο συνοδεύουν η εκπρόσωπός του Ζωή Αποστολοπούλου, ο Παναγιώτης Βλάχος, επικεφαλής της Κίνησης «Μπροστά», ο Στέφανος Ψημένος, συγγραφέας ταξιδιωτικών οδηγών και χαρτογράφος και πολίτες της Στερεάς Ελλάδας που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Σταύρου Θεοδωράκη.

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μανωλόπουλος

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
6 Σεπτεμβρίου 2017
Ετικέτες Εκδήλωση