Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ο Σταύρος στη Λάρισα και την Καρδίτσα

14 Οκτωβρίου 2017 | 11:00 - 19:00

Σήμερα, ο Σταύρος βρέθηκε στη Λάρισα.

Συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στη Θεσσαλία.

Στο πλαίσιο της συνάντησής του, δήλωσε:

«Είμαστε σύμμαχοι με το Δήμαρχο στο εξής. Εμείς έχουμε πει ότι αυτή η χώρα δε θα σωθεί, εάν δε δώσουμε περισσότερες αρμοδιότητες στους δήμους. Εδώ είναι το κέντρο της Δημοκρατίας. Εδώ ο πολίτης μπορεί να ελέγχει τη δουλειά που κάνει ο Δήμαρχος. Για αυτό το λόγο υπερασπιζόμαστε την επέκταση των αρμοδιοτήτων των δήμων αλλά και τη δυνατότητά τους να έχουν περισσότερα χρήματα. Και βέβαια με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που έχουμε σήμερα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι αυτά τα χρήματα πηγαίνουν προς όφελος των πολιτών. Κατ’ αυτήν την έννοια λοιπόν, όπως σας είπα, είμαστε σύμμαχοι με τον Δήμαρχο».

Στις 12.00 , ακολούθησε ανοιχτή συνάντηση με φορείς, πολίτες και δημοσιογράφους. Τη συζήτηση συντονίζει ο Ανδρέας Γιουρμετάκης.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Λάρισα, ο Σταύρος δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Οι πολίτες θα αποφασίσουν για την αλλαγή της πολιτικής ζωής στη χώρα. Και η πρώτη απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να είναι να συμμετέχουν στις εκλογές για την ανάδειξη ενός νέου ηγέτη στο χώρο της προοδευτικής παράταξης. Γιατί για να αλλάξουμε τη χώρα πρέπει να ανανεώσουμε το πολιτικό σύστημα, να αλλάξουμε πολιτικούς, να πάρουμε μόνο τη χρήσιμη εμπειρία από το παρελθόν αλλά να αφήσουμε τη στάχτη πίσω μας, να μπούνε και νέα πρόσωπα της δημιουργικής Ελλάδας στο παιχνίδι».

Παράλληλα επεσήμανε την ανάγκη «να εμπλακούν όλοι οι πολίτες» στην εκλογική διαδικασία. «Είναι σίγουρο ότι ένας μόνος του δεν μπορεί. Χρειαζόμαστε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να συμμετέχουν στο εγχείρημα με τη ψήφο τους και μετά χρειαζόμαστε μια εποικοδομητική ενότητα. Πρέπει να συνεργαστούμε όχι στη βάση των συμψηφισμών, όχι στη βάση ανταλλαγής καρεκλών για να κάνουμε μεγάλη και δυνατή την προοδευτική παράταξη».

Δείτε αναλυτικά τη δήλωση του Σταύρου:

«Έχω πειστεί περπατώντας σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας –σήμερα είμαι στη Λάρισα, χθες στα Τρίκαλα- ότι όλο και περισσότεροι προοδευτικοί, σοσιαλδημοκράτες, προοδευτικοί, φιλελεύθεροι πολίτες ενδιαφέρονται για το μεγάλο εγχείρημά μας. Ενδιαφέρονται να ψηφίσουν στις 12 Νοέμβρη για τον αρχηγό της προοδευτικής παράταξης. Αυτό προσπαθούμε, γι’ αυτό και προσπαθώ να επισκέπτομαι κάθε πόλη της χώρας. Προσπαθώ να τους πω ότι οι ίδιοι θα αποφασίσουν για την αλλαγή της πολιτικής ζωής στη χώρα. Η πρώτη απόφαση θα πρέπει να είναι η εκλογή ενός νέου ηγέτη στο χώρο της προοδευτικής παράταξης και όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν. Γιατί για να αλλάξουμε τη χώρα θα πρέπει να ανανεώσουμε το πολιτικό σύστημα, πρέπει να αλλάξουμε πολιτικούς, να πάρουμε μόνο τη χρήσιμη εμπειρία από το παρελθόν και να αφήσουμε τη στάχτη πίσω μας, αλλά και να μπούνε και νέα πρόσωπα της δημιουργικής Ελλάδας στο παιχνίδι.

Ο δικός μας αγώνας από την πρώτη στιγμή είναι ότι  προσπαθήσαμε, όχι πάντα με επιτυχία, να πείσουμε όλους ότι οι αποφάσεις για το νέο προοδευτικό κόμμα δεν θα πρέπει να είναι οι αποφάσεις των μηχανισμών. Πρέπει όλοι οι πολίτες να εμπλακούν σε αυτή την ιστορία. Να μπορούν να ψηφίσουν και οι φίλοι μας. Γι΄αυτό όπως ξέρετε απευθύνθηκα από την πρώτη στιγμή σε αυτούς που φλερτάρουν με τη Νέα Δημοκρατία, σε αυτούς που φεύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ να σκεφτούν ότι πρέπει και αυτοί ότι μπορούν να ψηφίσουν για τον ηγέτη της προοδευτικής παράταξης. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι ένας δεν μπορεί μόνο του. Άρα χρειαζόμαστε να συμμετέχουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και μετά χρειαζόμαστε μια εποικοδομητική ενότητα. Να συνεργαστούμε όχι στη βάση των συμψηφισμών, όχι στη βάση ανταλλαγής καρεκλών αλλά για να κάνουμε μεγάλη και δυνατή την προοδευτική παράταξη».

Στις 14:00, ο Σταύρος επισκέφτηκε το εργοστάσιο ΘΕΣγάλα, όπου συνάντησε εργαζόμενους και τον Πρόεδρο του συνεταιρισμού Θανάση Βακάλη.

Τελευταλιος σταθμός αυτής της περιοδείας ήταν η Καρδίτσα, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Φώτη Αλεξάκο και επισκέφθηκε την 15η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την περιοδεία του Σταύρου:

Προσθήκη

 
Φωτογραφίες: Θοδωρής Μανωλόπουλος

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
14 Οκτωβρίου 2017
Ώρα:
11:00 - 19:00
Ετικέτες Εκδήλωση
, ,