Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ο Σταύρος στα Ιωάννινα

17 Οκτωβρίου 2017 | 19:00 - 21:30

Ο Σταύρος, στο πλαίσιο των περιοδειών του για την ηγεσία του κέντρου, επισκέπτεται σήμερα τα Ιωάννινα.

Το πρόγραμμα του κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην πόλη έχει ως εξής:

Στις 16.15 συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα και στις 17.15, με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη.
Στις 20.00, στο ξενοδοχείο Du Lac, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση με φορείς, πολίτες και δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στα Ιωάννινα, ο Σταύρος τόνισε πως η νέα ανανεωμένη ηγεσία του κέντρου θα έχει σχέση κυρίως με το μέλλον και όχι με το παρελθόν. «Τα προβλήματα θέλουν ενώσεις και συνεννοήσεις. Αυτός είναι ο στόχος μου και αυτό θα προσπαθήσω να κάνω» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι αν ψηφίσουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στις επικείμενες εκλογές «θα έχουμε μια θετική έκρηξη».

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Σταύρου στους δημοσιογράφους:

Για το μεγάλο στοίχημα της συμμετοχής:

«Πιστεύω ότι στις 12 Νοεμβρίου θα ψηφίσουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Αυτός είναι ο αγώνας μου και γι’ αυτό γυρνάω όλη την Ελλάδα. Αν λοιπόν συμβεί αυτό είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε μια θετική αλλαγή, μια θετική έκρηξη και το κέντρο θα αποκτήσει μια ανανεωμένη ηγεσία που θα έχει σχέση κυρίως με το μέλλον και όχι με το παρελθόν».

Για το αν ο κόσμος του Ποταμιού είναι έτοιμος να συμμετάσχει στο νέο ενιαίο προοδευτικό φορέα:

«Η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών μας, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που με ακολούθησαν στην προηγούμενη δύσκολη πορεία είναι αυτή τη στιγμή μαζί μας στη μάχη για την ηγεσία του κέντρου. Έχεις δίκιο να υπαινίσσεσαι ότι εμείς επειδή δεν έχουμε αυστηρό κομματικό πρωτόκολλο μπαίνουμε στη μάχη με μια μικρή καθυστέρηση, αλλά μπήκαμε τελικά στη μάχη και όλοι μαζί θα τη δώσουμε. Ο κόσμος του Ποταμιού γνωρίζει ότι για να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα πρέπει να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα. Ρίξαμε πολύ καινούργιο νερό με το Ποτάμι. Θέλουμε ακόμη περισσότερο γιατί τα προβλήματα θέλουν ενώσεις και συνεννοήσεις. Αυτός είναι ο στόχος μου και αυτό προσπαθώ να κάνω. Θα είναι δραματικό αν συμμετέχουν κάτω από 100.000 στις εκλογές. Θα είναι προβληματικό, και θα σημαίνει ότι θα έχουμε αποτύχει. Πιστεύω όμως ότι αν πάνε τα πράγματα όπως τα βλέπω ότι μπορεί να πάνε, θα συμμετέχουν πάνω από 200.000 πολίτες».

Για τις πολιτικές αντιπαραθέσεις στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα:

«Αλίμονο εάν δεν υπήρχαν υγιείς αντιπαραθέσεις. Μεταξύ μας έχουμε διαφορετικές εκτιμήσεις, διαφορετικές προσεγγίσεις σε κάποια θέματα και γι’ αυτό ακριβώς κατεβαίνουμε ξεχωριστά ο καθένας για την διεκδίκηση της αρχηγίας του κέντρου. Έχουμε λοιπόν διαφορετικές απόψεις με την κυρία Γεννηματά, όπως και με τους άλλους υποψήφιους, αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να συνεννοούμαστε στα μεγάλα θέματα, να δώσουμε τα χέρια για αυτή τη μάχη που θα δοθεί στις 12 Νοέμβρη και τελικά να συνυπάρξουμε σε ένα μεγάλο προοδευτικό κίνημα. Κανείς από εμάς, εννοώ από αυτούς που ηγούνται αυτής της προσπάθειας, δεν θα είναι απών την επόμενη ημέρα και αυτό μπορώ να το πω με βεβαιότητα».

Για το αν η Ελλάδα που παράγει – οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες- μπορεί να σώσει τη χώρα:

«Πήγα στο Ζάππειο για να δω τους Έλληνες μικροζυθοποιούς, τους Έλληνες παραγωγούς. Πήγα στην Λάρισα και συνάντησα παραγωγούς, υγιείς συνεταιρισμούς, οι οποίοι βάζουν μια σφραγίδα δημιουργικότητας στην οικονομία. Αυτούς θέλουμε. Τα μεγάλα έργα και οι πολύ μεγάλες επενδύσεις προφανώς και είναι απαραίτητες, αλλά για να ανακάμψει η χώρα χρειάζεται να πάμε στον παραγωγό, στον δημιουργό. Εάν αυτοί δεν συνασπιστούν, εάν αυτοί δεν βοηθηθούν, τότε τα πράγματα δεν θα είναι καλά για την ελληνική οικονομία».

Μήνυμα του Σταύρου προς τους πολίτες των Ιωαννίνων

«Οι πολίτες πρέπει να καθορίσουν οι ίδιοι την αλλαγή που θα συμβεί στο πολιτικό σκηνικό. Η δική μας προσπάθεια είναι να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή, να ωθήσουμε τον κόσμο να πάει στις κάλπες να ψηφίσει, να εκφραστεί, να μην απομακρυνθεί από την πολιτική». Αυτό ήταν το μήνυμα του Σταύρου προς τους πολίτες των Ιωαννίνων, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη από το πρωί της Τρίτης στο πλαίσιο των περιοδειών του για την ηγεσία του νέου προοδευτικού φορέα.

Ο Σταύρος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα, και με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και συνομίλησαν για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, για τον σημαντικό ρόλο της περιφέρειας στο να βγει η Ελλάδα από την κρίση αλλά και για την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση που θα αναδείξει τον ηγέτη του νέου προοδευτικού Κινήματος. Ο Σταύρος απηύθυνε κάλεσμα τόσο στον Περιφερειάρχη όσο και στο Δήμαρχο να συμβάλλουν σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση προτρέποντας τους πολίτες να αγκαλιάσουν αυτό το εγχείρημα, συμμετέχοντας στη ψηφοφορία –κάτι στο οποίο όλοι συμφώνησαν.

18.00: Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη

Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου μετά τη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη:

 

«Ο περιφερειάρχης μας ενημέρωσε για τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή. Άκουσα με ενδιαφέρον την άποψή του για αυτά που πρέπει να γίνουν σε συνεργασία με την κεντρική κυβέρνηση για να αλλάξει μορφή ο τόπος μας. Έχει δίκιο όταν λέει ότι χωρίς τους ανθρώπους της περιφέρειας -και δεν εννοώ τη διοίκηση, αλλά τους ανθρώπους εδώ στα Γιάννενα και τους άλλους νομούς- δεν θα μπορέσουμε ποτέ να βγούμε από την κρίση. Η αποκέντρωση είναι ένα βασικό σημείο της πρότασής μας, όπως του εξήγησα.

Μιλήσαμε λίγο και για τα δικά μας ζητήματα, γιατί θέλουμε και μια βοήθεια και από τον Περιφερειάρχη, όπως και απ όλους τους ανθρώπους που έχουν κύρος στην περιοχή, να ωθήσουν τον κόσμο να πάει στις κάλπες να ψηφίσει. Δεν έχει σημασία ποιον θα ψηφίσει ο καθένας. Σημασία έχει να αυξήσουμε τη συμμετοχή και να μην υπάρχουν άνθρωποι που κάθονται μακριά από την πολιτική, αλλά με κάποιο τρόπο πρέπει όλοι να εμπλακούν. Του εξήγησα, και μου είπε και ο ίδιος ότι θα κάνει ό,τι μπορεί όπως και οι Δήμοι, για να διευκολύνουν τους πολίτες να ψηφίσουν στις 12 Νοεμβρίου».

Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Καχριμάνης είπε:

«Είχα τη χαρά να δεχθώ στο γραφείο της Περιφέρειας τον κ. Θεοδωράκη. Κάναμε μια συζήτηση για όλα τα πράγματα που γενικότερα κοιτάμε να κάνουμε στην Ήπειρο και του είπα ότι θέλουμε μεγάλο αγώνα. Ο αγώνας είναι τεράστιος γιατί πρέπει να φτάσουμε τα πράγματα εκεί που μη μας λέει κανένας κάντε παραπέρα. Αυτός ο αγώνας θεωρώ ότι πρέπει να γίνει με όλους μαζί. Δεν πρέπει να έχει διαχωριστικές γραμμές, γιατί η τύχη, είτε έχουμε, είτε δεν έχουμε διαχωριστικές γραμμές, αν δεν πετύχουμε θα είναι κοινή. Γι’αυτό, όλοι μαζί θα δώσουμε άλλη πνοή στη χώρα μας. Του εύχομαι καλή επιτυχία στους στόχους του».

 

19.00: Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιωαννιτών  Θωμά Μπέγκα

Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου μετά τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο:

«Όπως και την προηγούμενη φορά είχαμε μια ζεστή υποδοχή και ευχαριστώ πάρα πολύ τον Δήμαρχο γι’ αυτό. Με ενημέρωσε για τη μικρά και μεγάλα προβλήματα της πόλης. Του είπα ότι επειδή είχα τη δυνατότητα να περπατήσω λίγο στην πόλη, ότι τα Γιάννενα κάθε φορά ομορφαίνουν και μακάρι να είχα πολύ χρόνο να παραμείνω εδώ. Μιλήσαμε επίσης και για τη κοινή μεγάλη υπόθεση της δημοκρατίας, που είναι η συμμετοχή του κόσμου σε αυτό το εγχείρημα, με την πρώτη εκλογική αναμέτρηση να έχει προγραμματιστεί για τις 12 Νοεμβρίου. Τον θέλουμε σύμμαχο στην προσπάθεια να κινητοποιηθούν οι πολίτες και να έρθουν να ψηφίσουν. Οι Δήμαρχοι δεν μπορούν να είναι στο στρατόπεδο του ενός ή του άλλου υποψηφίου γιατί έχουν να επιτελέσουν ένα σπουδαιότερο ρόλο, αλλά μπορούν να προπαγανδίσουν τη συμμετοχή. Η συμμετοχή μας απομακρύνει από κάποια λάθη, όπως αυτά που έχουν συμβεί στη Γερμανία, στην Αυστρία, αλλά προηγουμένως και στη χώρα μας. Μεγάλη συμμετοχή είναι η δική μας προσπάθεια και είναι αρκετοί Δήμαρχοι σύμμαχοι στο να προπαγανδίσουν ότι μπορεί ο κόσμος να έρθει, να ψηφίσει, να εκφραστεί, να αφήσει τη στάση της αναποφασιστικότητας και να καθορίσει ο ίδιος την αλλαγή που πρέπει να συμβεί στο πολιτικό σκηνικό».

Ο κ. Μπέγκας από την πλευρά του δήλωσε:

«Είναι η δεύτερη φορά που ο Σταύρος Θεοδωράκης επισκέπτεται το δημαρχείο Ιωαννίνων. Τον καλωσορίζω, λοιπόν, για μια ακόμη φορά. Πραγματικά ένιωσα άνετα συνομιλώντας μαζί του, όπως και την πρώτη φορά. Είναι πολύ σημαντικό να συναντάς έναν πολιτικό ο οποίος πραγματικά δεν είναι στημένος και έχει μια άνεση στην κουβέντα με τον συνομιλητή του. Ο λόγος που βρίσκεται στα Γιάννενα, όπως ξέρουμε, είναι το νέο εγχείρημα το οποίο γίνεται για τη δημιουργία ενός νέου φορέα της κεντροαριστεράς. Παρακολουθούμε -και προσωπικά το παρακολουθώ- με πολύ ενδιαφέρον αυτό το εγχείρημα, ιδιαίτερα στις μέρες μας – το συνδυάζω με το αποτέλεσμα στις εκλογές της Αυστρίας που πραγματικά ήταν δυσάρεστο για την προοδευτική Ευρώπη. Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να παρακολουθούμε με προσοχή όλα τα εγχειρήματα τα οποία γίνονται στο δημοκρατικό τόξο της Ευρώπης και ο χώρος για τον οποίον συζητάμε  είναι ένας σοβαρός δημοκρατικός χώρος της Ευρώπης. Επίσης πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό αυτό το εγχείρημα γιατί ενεργοποιεί τους πολίτες και τους καλεί να συμμετέχουν σε μια διαδικασία μερικές φορές χωρίς καν να ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο. Πρέπει να δείξουμε ότι οι κοινωνίες στηρίζουν εγχειρήματα τα οποία γίνονται στο δημοκρατικό τόξο της χώρας. Σ’ αυτή τη λογική του εύχομαι καλή επιτυχία και θα παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον το εγχείρημα».

 

Τον Σταύρο Θεοδωράκη συνόδευαν τα στελέχη Νίκος Νυφούδης, Πέτρος Μπούγιας και Φώτης Ζγούρης.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη του Σταύρου στα Ιωάννινα:

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μανωλόπουλος

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
17 Οκτωβρίου 2017
Ώρα:
19:00 - 21:30
Ετικέτες Εκδήλωση
,